Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко ознайомився з ходом проведення капітального ремонту дороги Київ-Харків-Довжанський

Петро Порошенко ознайомився з ходом проведення капітального ремонту дороги Київ-Харків-Довжанський

Під час робочої наради за участю голів Харківської, Донецької та Луганської областей Президент повідомив, що відповідно до змін, які внесено в державний бюджет, на ремонт дороги буде спрямовано 200 млн грн. Перші гроші надійдуть на Харківщину вже в серпні. «Ви вже в четвер отримаєте бюджетний розпис, отримаєте частку оплати. Оголошуйте тендери. І це буде спільна робота Президента, прем’єра, уряду і голови ХОДА», - зазначив Глава держави.

Завершити будівництво дороги планується до 20 жовтня 2017 року.

«Ця дорога є не лише дорогою з’єднання для місцевих жителів, а є «дорогою життя», - підкреслив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що сьогодні відкривається частина відремонтованої дороги на ділянці траси М-03 «Київ-Харків-Довжанський», і висловив впевненість у завершенні будівництва дороги у напрямку Довжанського.

«Я впевнений у тому, що ми повернемо Довжанський, повернемо Донбас і відновимо дорогу Київ-Харків-Довжанський», - наголосив Глава держави.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, цього року планували відремонтувати 34,2 км дороги Київ-Харків-Довжанський на ділянці від м. Чугуєва до виїзду з м. Ізюма у бік Луганської області. До ладу вже привели 10,6 км дороги, що проходить містом Ізюм, та 8,2 км від Чугуєва до повороту на Куп’янськ. Зараз ремонтні роботи тривають на ділянці від станції Закомельська до м. Ізюма (близько 10 км), у планах – дві менші ділянки від Закомельської до повороту на Куп’янськ. Додаткові кошти з держбюджету необхідні для продовження робіт від виїзду з Ізюму в бік Слов’янська – відремонтувати необхідно близько 16 км. 

Більше фото