Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У міському перинатальному центрі провели капремонт і оновили обладнання

У міському перинатальному центрі провели капремонт і оновили обладнання

До відкриття готують нове відділення площею 560 квадратних метрів. З проведеними роботами ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.

У Харківському міському перинатальному центрі готується до відкриття сучасне відділення інтенсивної терапії для глибоко недоношених новонароджених. За кошти міського бюджету приміщення капітально відремонтували й обладнали відповідно до міжнародних стандартів (ISO-14644-1).

«Тут проводиться триразове очищення повітря та 10-кратний повітрообмін. Реанімацію оснащено найсучаснішими апаратами, в одному апараті фактично поєднуються функції трьох», - розповіла головний лікар перинатального центру Світлана Коровай.

Центр оснащено за останнім словом медичної техніки: тут є сучасні кувези й апарати для штучної вентиляції легенів. Також у новому реанімаційному відділенні впровадять сучасні методики приготування стерильних розчинів для ін'єкцій, введення ліків і спеціального харчування - для цих цілей закупили інфузійний насос та ламіновану шафу. Для своєчасної діагностики патології у новонароджених придбано цифровий мобільний рентгенологічний апарат з низькопроменевим навантаженням, який дозволяє автоматично аналізувати отримані зображення органів і систем.

«Щороку в Харківському міському перинатальному центрі надають допомогу 2500 недоношених малюків, - зазначила Юлія Світлична. - Тому питання відновлення устаткування та приведення самих приміщень центру до європейських стандартів є надзвичайно актуальним. Реалізація подібних масштабних проектів коштом місцевого бюджету - це безумовне досягнення фінансової децентралізації, яку ініційовано Президентом України Петром Порошенком і впроваджено урядом. Завдяки цій реанімації вдасться врятувати багато життів. Що може бути важливішим?».

За інформацією Світлани Коровай, у Харківському міському перинатальному центрі вже діє одна реанімація на 6 місць, однак через переведення сюди дітей з інших пологових будинків міста й області місць не завжди вистачає.

Довідка. Комунальний заклад охорони здоров'я «Харківський міський перинатальний центр» функціонує з 1999 року за адресою: м. Харків, Салтівське шосе, 264. У закладі надається медична допомога вагітним, у тому числі при невиношуванні вагітності та передчасних пологах - як для жителів міста Харків та Харківської області, так і вимушеним переселенцям з Донецької, Луганської областей і АР Крим. Також медична допомога надається жіночому населенню Донецької і Луганської областей. Щорічно в закладі приймають понад 4000 пологів, з яких 320-350 - передчасні.

Більше фото