Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

300 учасників гри «Джура» виконали стрільби з автомата на полігоні ХНУПС

300 учасників гри «Джура» виконали стрільби з автомата на полігоні ХНУПС

За ходом полігонного вишколу підлітків стежили офіцери запасу з-поміж працівників ХОДА та військовослужбовці обласного військкомату.

На Харківщині триває ІІІ (Всеукраїнський) етап дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). 21 серпня 300 учасників гри ознайомилися з основами військової справи на полігоні Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Школярі прожили за армійським розкладом у польовому таборі, де на 13 навчальних точках відпрацювали нормативи зі збирання та розбирання стрілецької зброї, кидання імітаційної гранати, захисту від зброї масового ураження. Вони пройшли прискорений курс виживання в екстремальних умовах, навчилися виявляти небезпечні предмети за допомогою металошукача, а також виконали стрільби бойовими набоями з автомата Калашнікова.

«До занять з переможцями регіональних етапів військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») залучалися викладачі кафедри тактики та загальновійськових дисциплін та кращі наші курсанти-старшокурсники, серед яких чимало учасників бойових дій, - розповів начальник ХНУПС ім. І. Кожедуба генерал-майор Андрій Алімпієв. - Сподіваюся, наші гості відчули себе на короткий час вихованцями вишу і, можливо, за рік-два прийдуть до нас вчитися».

Учасникам полігонного вишколу надавали допомогу офіцери запасу з-поміж працівників Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА та військовослужбовці обласного військкомату.

«Військові викладачі на полігоні створили всі елементи польової служби та побуту армійців, аби діти максимально зрозуміли усю складність і важливість захисту своєї країни зі зброєю у руках. До речі, найбільшу старанність і зацікавленість на заняттях проявляли дівчата. Вони ж виявилися й кращими стрілками з автомата та відмінно впоралися із завданням щодо виготовлення тимчасового помешкання за допомогою підручних засобів», - зауважив старший керівник занять, начальник кафедри тактики та загальновійськових дисциплін університету полковник Сергій Гузченко.

Наприкінці перебування «джур» на полігоні окремих юнаків та дівчат, які продемонстрували кращі результати з вогневої підготовки, заохотив грамотами військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.