Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні бадмінтоністи вибороли 14 золотих нагород «Кубку Визволення»

Юні бадмінтоністи вибороли 14 золотих нагород «Кубку Визволення»

Щорічний всеукраїнський юнацький турнір відбувся у Харкові з 17 по 20 серпня.

Участь у змаганнях взяли 183 спортсмени з Харківської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Миколаївської, Одеської та Черкаської областей, а також гості з Азербайджану та Ізраїлю.

Кубок проводився в трьох вікових групах: 2000-2001 років народження, 2002-2004 років народження, а також 2005 року народження і молодше. Господарі турніру - юні харківські бадмінтоністи - здобули перемогу майже в усіх категоріях, завоювавши 14 золотих медалей з 15 можливих, а також 9 срібних та 5 бронзових нагород.

Тричі на найвищу сходинку п’єдесталу пошани у старшій віковій групі підіймалася Валерія Рудакова. Харків’янка перемогла в індивідуальній категорії, разом з іншою харків’янкою Анастасією Прозоровою - в парній жіночій та разом з харків’янином Іваном Мединським - у змішаній категорії.

У середній віковій групі три золоті нагороди здобула Марія Столяренко. Вона стала переможницею в індивідуальній категорії, разом з харків’янкою Варварою Фроловою - у парній жіночій та разом з харків’янином Євгеном Кобзарем - у змішаній парі.

У молодшій віковій групі трьома перемогами відзначився Євген Столовий. Він переміг в індивідуальній категорії, разом з харків’янином Олексієм Титовим здобув «золото» у парній чоловічій категорії та разом з Ганною Коваленко з Миколаєва переміг у змішаній парній категорії.

Також золоті медалі здобули: Іван Мединський (індивідуальна категорія 2000-2001 р.н.), Михайло Махновський та Гліб Бекетов (парна чоловіча категорія 2000-2001 р.н.), Євген Кобзарь та дніпрянин Андрій Дон (парна чоловіча категорія 2002-2004 р.н.). Ще дві золоті медалі були на рахунку Євгенії Кантемир, яка в молодшій групі здобула перемогу в індивідуальній категорії та разом з харків’янкою Олександрою Кисельовою - в парній жіночій.

Єдиною категорією, де не вдалося перемогти харківським бадмінтоністам, стала чоловіча індивідуальна в середній віковій групі. Золота медаль дісталася Ігорю Калініченку з Миколаєва.

В Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА зазначають, що по завершенню юнацького турніру в Харкові стартував традиційний турнір з бадмінтону серед дорослих «Кубок Незалежності», який проходитиме в Школі вищої спортивної майстерності з 21 по 24 серпня.