Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На вокзалі Харків-Левада відкриють куточок пам’яті Героя України Владислава Зубенка

На вокзалі Харків-Левада відкриють куточок пам’яті Героя України Владислава Зубенка

Урочистий захід розпочнеться о 10:00 23 серпня.

У холі вокзалу станції Харків-Левада регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» відбудеться урочисте відкриття куточка пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка.

Акредитація ЗМІ - до 17:00 22 серпня за телефонами: (057) 724-14-59, (057) 724-15-79.

2013 року випускник Українського державного університету залізничного транспорту Владислав Зубенко почав працювати контролером на Південній магістралі. Маючи активну громадську позицію, брав участь у патріотичних акціях протесту, а в лютому 2013 року пострілом снайпера його було смертельно поранено на Майдані у Києві. 21 листопада 2014 року Владиславу Зубенку посмертно надано звання «Герой України» з орденом «Золота зірка». Українська православна церква Київського патріархату посмертно нагородила Владислава Зубенка медаллю «За жертовність і любов до України».

На честь Владислава Зубенка у Харкові названо вулицю, в Українському державному університеті залізничного транспорту в Харкові є пам’ятна дошка, його ім’я носить лабораторія інформаційних систем та технологій УкрДУЗТу. 1 квітня 2017 року пасажирському поїзду №115/116 «Харків-Чернівці» категорії «Нічний експрес» регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» було надано  ім’я Героя України, Героя Небесної Сотні Владислава Зубенка. 

Теги