Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання заміни вікон на енергоощадні повністю вирішено в 472 навчальних закладах регіону

Питання заміни вікон на енергоощадні повністю вирішено в 472 навчальних закладах регіону

Такі дані навели в ході селекторної наради щодо підготовки навчальних закладів області до нового навчального року.

Нарада пройшла 18 серпня під головуванням заступника голови – керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

«Наше завдання - розпочати новий навчальний рік вчасно та на якісному рівні. Ми плідно працювали влітку, і в нас ще є певний час, щоб виконати підготовчі роботи більше ніж на 100%, - сказав Анатолій Бабічев. - Питанням розвитку освіти голова ХОДА приділяє особливу увагу. За результатами рейтингу Кабінету міністрів України Харківська область два роки поспіль посідає перші місця в Україні. Маємо не тільки зберегти, але й покращити ці показники».

Заступник директора Департаменту науки і освіти Олександр Труш повідомив, що в районах та містах обласного значення та в м. Харкові до нового навчального року на 100% підготовлено 709 дошкільних, 790 загальноосвітніх, 50 професійно-технічних та 85 вищих навчальних закладів усіх типів і форм власності.

«З обласного бюджету за програмою економічного і соціального розвитку Харківської області на проведення капітальних ремонтів, реконструкцій та технічного переоснащення систем теплопостачання зі встановленням блокових котелень у 17 навчальних закладах 15 районів було виділено 23,7 млн грн», - навів дані Олександр Труш.

Він відзначив, що цього року в області продовжилася робота щодо заміни у навчальних закладах старих дерев'яних вікон на енергоощадні. Це питання на 100% вирішено в 472 навчальних закладах.

Щодо вирішення питання підвезення дітей до шкіл Олександр Труш навів такі дані: з 2014 по 2016 роки в області було придбано 58 шкільних автобусів; у 2017-му автопарк планують збільшити ще на 17 одиниць.

Олександр Труш також зазначив, що до нового навчального року підготовлено 296 навчальних корпусів та 172 гуртожитки, які готові розмістити 64 тисячі студентів.

«На зміцнення матеріально-технічної бази, здійснення поточного ремонту покрівель, інженерних мереж, оснащення лічильниками теплової енергії, газу, гарячої та холодної води за рахунок спеціального фонду витрачено понад 95 млн грн», - сказав Олександр Труш.

Він підкреслив, що особливу увагу акцентовано на якості надання освітніх послуг, створенні безпечних умов для всіх учасників навчально-виховного процесу, соціальному захисті учнів та вихованців, належній підготовці до осінньо-зимового періоду тощо.