Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун обговорив з німецькою делегацією спільні проекти з КМЄС, що реалізуються в області

Олександр Скакун обговорив з німецькою делегацією спільні проекти з КМЄС, що реалізуються в області

16 серпня заступник голови ХОДА провів зустріч із представниками 3-х міністерств ФРН.

У Харківську область делегація Федеративної Республіки Німеччина, до якої увійшли представники Міністерства внутрішніх справ, МЗС і Мінфіну, прибула з метою ознайомлення з роботою регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу.

«Підтримка України дуже важлива для нашої країни, і ми повністю підтримуємо КМЄС в Україні. Нам хотілося б дізнатися ваші враження про роботу з КМЄС у різних аспектах реформування цивільної безпеки», - зазначила співробітник відділу загальної безпеки й оборонної політики Міністерства закордонних справ ФРН, куратор з питань КМЄС в Україні Біанка Мюллер.

Олександр Скакун поінформував представників німецької сторони про поточну ситуацію у сфері безпеки Харківської області, відзначивши її стабілізацію у порівнянні з 2014 - 2015 роками.

«Як і в будь-якій країні, злочини у нас є, але це вже не та категорія злочинів, яка була в 2014 - 2015 роках. У той час це були категорії, що пов'язані з терористичними актами та диверсіями. Замовниками цих правопорушень були представники ФСБ і ГРУ Росії. Близько 75% терористичних і диверсійних актів нами було розкрито, і в кожній кримінальній справі доведено російський слід», - зазначив Олександр Скакун.

Він відмітив, що стратегія громадської безпеки, що розробляється спільно з КМЄС, є дуже важливою для регіону й у її розробці беруть участь усі силові структури області.

За інформацією заступника директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Юрія Кутєпова, 17 серпня пройде чергова нарада регіональної робочої групи КМЄС, у ході якої планують остаточно затвердити пріоритетні напрямки стратегії, яких на даний момент визначено п'ять.

«Ми активно взаємодіємо з регіональним представництвом КМЄС. Певний результат є, хоча роботи ще багато. В області розробляється програма забезпечення публічної безпеки на 2018 - 2019 роки, куди результати нашої спільної роботи з КМЄС може бути включено у вигляді окремого розділу», - повідомив Юрій Кутєпов.

Також під час зустрічі про зміни, що було впроваджено за останній час у роботі Національної поліції регіону, німецьку делегацію поінформував т.в.о. начальника ГУНП у Харківській області Валерій Пахомов. Він відзначив перехід на кущовий метод роботи поліції, нову систему реагування на виклики в сільській місцевості, реформування служби «102». Валерій Пахомов також повідомив про зміни в системі ізоляторів тимчасового утримання та відзначив позитивні результати реалізованого в лютому 2017 року проекту з підвищення правової грамотності населення, а саме - роздавання пам'яток про права затриманих і потерпілих. Т.в.о. начальника Нацполіції в Харківській області поінформував представників ФРН про старт у Чугуївському районі проекту «Детективи», яким передбачається об'єднання функцій слідства та карного розшуку.