Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато ремонт доріг Краснокутськ - Богодухів і Богодухів - Валки - Нова Водолага

Розпочато ремонт доріг Краснокутськ - Богодухів і Богодухів - Валки - Нова Водолага

Про роботи, які проведено дорожниками за минулий тиждень, і найближчі плани розповів перший заступник начальника САД в Харківській області Сергій Пляка.

За його даними, на сьогодні з 36 об'єктів, які повинні відремонтувати в 2017 році, на 21-му проходять поточні і капітальні ремонтні роботи.

«Дорожники збільшують темп, благо погода дозволяє», - сказав Сергій Пляка.

Перший заступник начальника САД в області зазначив, що тривають роботи на ділянках дороги Київ – Харків - Довжанський. Так, завершено влаштування вирівнювального шару асфальтобетону в місті Ізюм, проходить ремонт дороги в бік Чугуєва. За даними Сергія Пляки, на ділянці понад 4 км із 10,7 км покладено новий шар асфальту. Роботи йдуть планово - готуються ділянки в районі села Веселе.

«22 серпня плануємо відкрити рух по місту Ізюм - міст через Сіверський Донець. Залишилося пофарбувати металеві ферми на мосту, заасфальтувати тротуар. Тут буде встановлено нове металеве бар'єрне огородження та тротуарну пішохідну огорожу. Працюють на мосту облавтодор і три залучених підприємства», - поінформував Сергій Пляка.

Крім того, ремонт був проведений на дорозі Мерефа - Лозова - Павлоград. Заплановано 7,3 км у Зміївському районі (ділянка від Таранівки до Спасова скиту). Уже розпочато підготовчі роботи в Первомайському районі.

На дорозі Мерефа - Зміїв тривають роботи з підготовки покриття - проводиться фрезерування. У Коломацькому районі (Водяне - Різуненкове) роботи закінчено, в Лозівському районі проходить ремонт під'їзду до села Хлібне. Як зазначив Сергій Пляка, роботи з покриття закінчено повністю, залишилося зміцнити 700 метрів узбіччя.

«Щодо дороги Богодухів - Валки - Нова Водолага. Ремонт проходить на ділянці у місті Валки. Зараз проводяться роботи з влаштування вирівнювальних шарів, йде асфальтування, посилення основи», - повідомив дорожник.

На дорозі Краснокутськ - Богодухів відфрезеровано 1,4 км покриття. Проводяться роботи з оновлення основи дороги - завезено 1050 тонн шлаку. Облаштовано 300 п. м вирівнювального шару з асфальтобетонної суміші.

Тривають роботи в Золочівському районі. Отримано матеріали для ремонту дороги Фартушне - Цапівка - Гуринівка. Триває підготовка до укладання асфальтобетонної суміші.

Уже виконано 50% від запланованих робіт з укладання нового покриття на ділянці дороги між Близнюками і Барвінковим. На найбільш зруйнованих ділянках посилено основу.

На дорозі Харків - Вовчанськ 3,9 км підготовлено до укладання асфальтобетонної суміші. У Харківському районі укладено 650 метрів нового покриття в селищі Хорошеве.

Також Сергій Пляка повідомив про те, що на сьогодні виконано близько 50% робіт з капітального ремонту шляхопроводу біля села Губарівка Богодухівського району.

«На цьому тижні підходимо до фінішного етапу з проведення тендерних процедур щодо ремонту шляхопроводу в районі селища Пісочин Харківського району (заміна тротуарних блоків). 14 серпня відбулося ще два тендери на ремонт ділянок доріг у Богодухівському та Краснокутському районах. Також відбувся тендер щодо ремонту траси Дергачі - Козача Лопань. Визначено підрядника. Весь комплекс робіт буде проведено протягом місяця», - повідомив Сергій Пляка.

У свою чергу, заступник директора з ремонтів та утримання автодоріг ДП «Харківський облавтодор» Віталій Мачула розповів про роботи, які проходять у рамках експлуатаційного утримання.

«У рамках співфінансування з місцевих бюджетів тривають роботи в Кегичівському, Первомайському, Балаклійському, Шевченківському, Красноградському, Печенізькому, Ізюмському та Зміївському районах. Ямковий ремонт виконувався на дорогах Київ - Харків - Довжанський, Харків - Вовчанськ, Чугуїв - Печеніги - Великий Бурлук, Харків - Зміїв - Балаклія - Горохуватка і трасі Валки - Пархомівка. За тиждень роботи виконано на 11 тис. кв. м, було використано близько 1600 тонн асфальтобетону», - навів дані Віталій Мачула.