Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортивні майданчики зі штучним покриттям збудують у кожному районі області

Спортивні майданчики зі штучним покриттям збудують у кожному районі області

Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична.

«За рік у 27 районах області ми збудуємо 27 міні-стадіонів – майданчиків зі штучним покриттям. Також встановимо гімнастичні та тренажерні майданчики, - сказала керівник області. – До реалізації проекту залучимо кошти з різних джерел: кошти ФФУ, бюджетів різних рівнів, інвестиційні та спонсорські кошти. Маємо домовленість з президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком щодо співпраці в цьому питанні».

Перший крок до реалізації поставленого завдання буде зроблено вже цього року – на будівництво спортивних майданчиків у районах області виділено 12,4 млн грн з обласного бюджету. Цим коштом буде побудовано 10 майданчиків із синтетичним покриттям, 10 – з гімнастичним обладнанням та 10 – з тренажерним обладнанням.

«Ціль, яку ми ставимо перед собою, - надати можливість кожному жителю області займатися фізкультурою та спортом у комфортних умовах. Адже спорт – це здоров’я, це майбутнє нації», - наголосила Юлія Світлична.

Нагадаємо, у 2016 році в області було розморожено будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів, яке зупинилося ще в 2012-му. ФОКи вже побудовано у Вовчанському та Первомайському районах. Зараз будуються ще три споруди – в Красноградському, Золочівському районах та селищі Пісочин Харківського району.