Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав зміни до Державного бюджету України на 2017 рік

Президент підписав зміни до Державного бюджету України на 2017 рік

Значну частину коштів від перевиконання бюджету буде спрямовано на підтримку соціально вразливих верств населення та низку пріоритетних програм, у тому числі в оборонному секторі країни.

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

«Ключові напрямки використання цих грошей є надзвичайно важливими. Перші, хто має отримати кошти від перевиконання бюджету, – це найбідніші верстви населення. Маються на увазі люди, які отримують субсидії. Ми маємо забезпечити, щоб в повному обсязі їх видатки були профінансовані», - наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що має пропозиції щодо заохочення тих отримувачів субсидій, які економлять енергоресурси задля впровадження енергоощадних технологій у своїх оселях.

«Ті, хто економлять електроенергію, ті, хто економлять тепло, будуть мати можливість живими грошима отримати кошти, які вони можуть витратити на сплату комунальних послуг або на енергоефективність. І ця ініціатива отримала підтримку в уряді», - сказав Глава держави.

За словами Петра Порошенка, успішною є експериментальна програма, в рамках якої перевиконання надходжень від митниці спрямовується на будівництво доріг в областях.

«Ніколи за всю історію України такої кількості доріг не будувалось. І ніколи таких коштів на розвиток дорожньої мережі не спрямовувалось. При чому, це в руках, у тому числі, регіональної влади. Це, в тому числі, і результат політики децентралізації», - сказав Президент.

Він наголосив, що вже понад 16 млрд гривень використано додатково до коштів, передбачених державним бюджетом на будівництво та реконструкцію доріг.

Третім вагомим напрямком Глава держави назвав фінансування медицини в селі.

«Це добра новина для селян. Депутати прислухались до моїх пропозицій і виділили 4 млрд гривень для розвитку сільської медицини», - зазначив Петро Порошенко і наголосив на тому, що ці гроші спрямовуватимуться зі спеціального фонду державного бюджету.

«Цей спецфонд перейде, в тому числі, і на наступний рік. Це не буде компанійщина. Це дуже добре розрахована програма захисту людей», - підкреслив Петро Порошенко.

Зміни до Державного бюджету 2017 року забезпечать фінансування кількох важливих напрямків в оборонному секторі України, наголошує Президент.

«Захисту від російської агресії потребує Україна, українська земля. Наші Збройні сили, які зараз користуються найбільшим рівнем довіри, потребують належного рівня фінансування. І ми це робимо як з загального фону бюджету, так і, в першу чергу, коштом спецфонду, конфіскату, який надійшов зусиллями Генеральної прокуратури до бюджету (повернення коштів, вкрадених колишніми високопосадовцями попередньої влади – ред.)», - сказав Глава держави під час підписання закону.

«Ми розглянули це питання на засіданні РНБО, і можу сказати, що переважно це спрямовується на декілька надзвичайно важливих напрямків», - наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, значна частина коштів буде спрямована на будівництво заводу з виготовлення боєприпасів. «На сьогодні ми маємо будувати сучасний завод, який би забезпечив боєприпасами різного ґатунку українські Збройні сили», - підкреслив він.

Ще одним напрямком фінансування є забезпечення постановки на озброєння в українську армію декількох надзвичайно важливих типів озброєння, зокрема - танків «Оплот».

Крім того, йдеться про закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, безпілотних літальних апаратів. На належному рівні залишатиметься і фінансування виробництва ракет, запевнив Петро Порошенко. «Ми готові до виробництва нових українських ракет, які добре пройшли випробування», - констатував він.

Законом передбачено також забезпечення соціального захисту військовослужбовців. Президент доручив спрямувати мінімум 1 мільярд гривень на нову житлову програму з будівництва житлового фонду для військових-контрактників. «Це підвищить мотивацію йти на контрактну армію», - сказав Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що найближчим часом буде завершена комплектація контрактної армії. «Мені приємно повідомити, що Збройні сили сьогодні мають можливість вже обирати кого брати з контрактників, а кого - ні. Буде продовжено набір лише на окремі військові спеціальності і на офіцерські посади», - зазначив Глава держави, констатуючи значне підвищення якості Збройних сил.

Петро Порошенко також повідомив, що будуть профінансовані й заходи, необхідні для спорудження Музею Героїв Небесної Сотні та створення Музею воїнів АТО, вшанування 85-ї річниці Голодомору в Україні та багато інших проектів.