Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До роботи Регіонального ЦНАПу буде залучено фахівців 20 органів влади та служб. Юлія Світлична

До роботи Регіонального ЦНАПу буде залучено фахівців 20 органів влади та служб. Юлія Світлична

26 липня керівник області провела координаційну нараду щодо будівництва та організації надання послуг у центрі, який уже готується до здачі будівельниками.

У нараді взяли участь представники всіх служб та органів влади, яких буде залучено до надання адміністративних та соціальних послуг мешканцям Харківщини.

«Цього року в місті Харків вже відкрилися 2 ЦНАПи. І це одне з 5 міст України, де було запроваджено нові, європейські підходи щодо надання адміністративних та соціальних послуг. В області планується відкрити ще один великий регіональний центр, подібного якому немає в Україні, - підкреслила Юлія Світлична. - Це спільний проект ХОДА, міської ради та наших міжнародних партнерів. Це буде найбільш потужний та найбільш системний заклад, який надаватиме майже 450 послуг. До його роботи буде залучено близько 20 органів влади та служб міста Харків та Харківської області. Це Пенсійний фонд, соціальна сфера, Державна фіскальна служба, Державна міграційна служба, реєстрація послуг цивільного стану, послуги департаментів ХОДА, міської ради тощо. Планується, що в центрі розглядатимуться майже 2000 звернень на день».

Голова ХОДА наголосила: для того, щоб усі послуги надавалися якісно, швидко та в комфортних для людей умовах, необхідна чітка координація дій усіх органів та служб.

«Ми проводимо цю нараду, щоб подивитися, наскільки ви готові до роботи, - звернулася керівник області до присутніх. - Можу сказати, що цей центр матиме попит. Прошу вас розрахувати кількість співробітників, які надаватимуть послуги, закріпити цих людей за робочими місцями, в разі необхідності - збільшувати їх кількість. Не має бути черг і не може бути незадоволених людей!».

Під час наради про хід будівельних робіт на об’єкті Юлії Світличній повідомило керівництво міста Харків. Також останню інформацію щодо організації надання послуг у центрі навело керівництво Департаменту конкурентоспроможності регіону ХОДА.

Так, за останньою інформацією, в центрі планується надання 183 послуг соціального характеру, 24 – пенсійної сфери, 10 - щодо реєстрації актів цивільного стану, 6 – міграційної служби (в тому числі передбачено послуги з видачі закордонних паспортів та ID-карток), 17 – Державної фіскальної служби, 34 – департаментів ХОДА, 50 – з надання дозвільних документів, 104 місцеві послуги.

Крім того, центр надаватиме низку ексклюзивних послуг. Тут працюватиме «Вікно для іноземців», де можна буде зареєструвати місце постійного проживання чи тимчасового перебування, оформити громадянство або отримати консультаційні послуги. У «Молодіжному вікні» зареєструють шлюб, народжену дитину, візьмуть на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов тощо.

Нагадаємо, проект з будівництва Регіонального ЦНАПу реалізується в рамках меморандуму про співпрацю між Харківською областю і Посольством США в Україні та за підтримки USAID.

За оцінкою радника Глави Адміністрації Президента України з питань реформ, екс-заступника Міністра юстиції Грузії Георгія Вашадзе, Харківський регіональний центр надання адмінпослуг стане зразком для будівництва центрів по всій Україні.

«Я знайомий з досвідом реалізації подібних проектів у багатьох країнах, там це відбувається довго, як, на жаль, і в інших регіонах України. У Харкові будівництво йде в дуже швидкому темпі. Добре, що особисто керівник області Юлія Світлична опікується цим питанням і курує реалізацію проекту», - підкреслив Георгій Вашадзе під час останнього візиту до Харкова.

Більше фото