Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року в Харківській області профнавчання пройшли 186 учасників АТО

З початку року в Харківській області профнавчання пройшли 186 учасників АТО

Питання професійної адаптації воїнів обговорили під час робочої зустрічі, яку було організовано Департаментом соцзахисту населення ХОДА та Харківським обласним центром зайнятості 26 липня.

На заході були присутні фахівці органів соціального захисту населення, служби зайнятості, Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО, представники громадських ветеранських організацій. Зокрема, сторони обговорили та узгодили спільні дії з реалізації в області нового Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників АТО (Постанова Кабінету міністрів України від 21.06.2017 № 432).

За інформацією заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Печури, питання успішної адаптації демобілізованих учасників АТО до мирного життя, зокрема - їх професійної адаптації, є пріоритетним завданням влади.

«Сьогодні в області налагоджено співпрацю органів соціального захисту з військовими комісаріатами та службою зайнятості щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної, консультаційної та профорієнтаційної роботи з учасниками АТО щодо можливості проходження ними соціальної та професійної адаптації. У 2017 році такими заходами охоплено 6,7 тис. учасників АТО, 346 виявили бажання пройти профадаптацію», - повідомила Тетяна Печура.

Вона також навела дані, згідно з якими в рамках відповідної бюджетної програми з початку року органами соціального захисту області на профнавчання було спрямовано 186 учасників АТО. На їх навчання буде використано 867,3 тис. грн.

Учасники зустрічі відзначили, що новий порядок профадаптації удосконалив процедуру та врегулював низку технічних питань, зокрема - передбачає обов’язкове проходження претендентом професійної орієнтації в службі зайнятості.