Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тривають ремонти у школах Борівського району

Тривають ремонти у школах Борівського району

Голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з ходом робіт у Борівській та Підлиманській загальноосвітніх школах під час робочої поїздки до району.

Зокрема, в опорному закладі в Боровій планується замінити на енергоощадні близько 150 вікон за кошти державного та обласного бюджетів. Також у цьому році в рамках обласної програми «Новий освітній простір Харківщини» школа отримала комп’ютерну техніку та новий шкільний автобус.

«Продовжуємо розвивати освітню сферу по містах та районах Харківської області. Так, у Борівській школі заплановано ремонтні роботи щодо даху, фасаду та утеплення будівлі. Також плануємо укріпити матеріально-технічну базу коштом державного та обласного бюджетів, - зазначила Юлія Світлична. – Крім того, активно працюємо над залученням допомоги від міжнародних партнерів. Нам вдалося залучити до оновлення кабінетів та комп’ютерної техніки фонди USAІD та «Карітас». Завдяки цій співпраці сільські школи мають таку ж базу, як і міські. Потрібно створювати умови і надавати якісні освітні послуги, щоб діти мали рівні можливості».

Так, у першому півріччі 2017 року за кошти Благодійного фонду «Карітас Україна» у рамках участі в проекті «Пілот-24» в опорній школі встановили пандус та облаштували санвузол для дітей з особливими потребами, замінили радіатори опалення та провели ремонт у спортивній залі. Також було замінено підвісну стелю та світильники у актовій залі, дерев'яну підлогу у кабінетах трудового навчання, вентиляційну систему в їдальні, частково виконано штукатурні роботи по фасаду. 

Агентство з міжнародного розвитку USAІD надало для школи комп’ютерну та мультимедійну техніку та нові меблі для кабінету фізики.

Під час робочої поїздки в район Юлія Світлична також відвідала філію Борівського опорного закладу – Підлиманську школу.

У рамках реалізації обласної програми «Новий освітній простір Харківщини» у школі планується зробити капітальний ремонт фасаду та цоколю. Крім того, завдяки співпраці обласної адміністрації з Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ вдалося залучити кошти міжнародних партнерів для ремонту даху та оновлення меблів.

У 2017 році за кошти обласного бюджету в закладі вже встановлено мультимедійне та комп’ютерне обладнання у кабінеті біології.

Більше фото