Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Коломаку відкриють пам’ятник Івану Мазепі

У Коломаку відкриють пам’ятник Івану Мазепі

Презентація пам’ятника відбудеться в рамках фестивалю «Гетьманська слава» 22 липня.

Про це повідомив начальник Управління культури і туризму ХОДА Олег Яцина під час прес-конференції 19 липня.

Він розповів про заходи фестивалю, який присвячено 330-річчю обрання Івана Мазепи гетьманом України.

Так, програмою заплановано виступи близько 50 творчих колективів, козацьких куренів з районів Харківщини та півсотні майстрів народної творчості з нашої та сусідніх областей. Загалом планується, що в масштабному дійстві візьмуть участь близько 5 тисяч учасників.

«Свято розпочнеться о 9:00 молитвою за гетьманом Іваном Мазепою у місцевій Свято-Воскресенській церкві. Об 11:00 у районному будинку культури відбудеться відкриття виставки плакатів, які підготували студенти Харківської державної академії дизайну та мистецтв. Крім того, тут пройде виставка-продаж книжкової продукції», - розповів Олег Яцина.

Безпосередньо урочисте відкриття фестивалю відбудеться о 15:00. Концертно-розважальна програма за участю творчих колективів, презентації робіт народних майстрів триватимуть до 18:00. Саме в цей час на березі ставку буде відкрито пам’ятник Івану Мазепі.

О 20:30 на відкритому майданчику свято продовжить прем’єра опери «Мазепа» Петра Чайковського у постановці Харківського національного академічного театру опери і балету ім. М.В. Лисенка.

На охочих потрапити на свято в день фестивалю о 12:00 на Південному вокзалі буде чекати безкоштовний потяг. З Коломаку до Харкова потяг відправиться о 23:40. Також передбачено додаткові автобусні рейси з автостанції на Центральному ринку.