Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В обласній бібліотеці для дітей відбудеться тренінг з децентралізації

В обласній бібліотеці для дітей відбудеться тренінг з децентралізації

Захід пройде 11 липня в рамках проекту «Пульс» «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Асоціацією міст України (АМУ).

Проект «Пульс» презентує Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX/Україна) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Одним з компонентів проекту є підвищення обізнаності громадян щодо реформи місцевого самоврядування через залучення місцевих громадських організацій, бібліотек та ЗМІ. Ідея проекту полягає у тому, що всі прес-клуби бібліотек отримуватимуть інформацію про розгортання реформ і встановлять тісні робочі відносини з представниками ОТГ, співробітниками офісу реформ, журналістами.

На тренінг «Робота PR-клубів бібліотек в умовах децентралізації», що відбудеться у Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул.Алчевських, 43) о 10:00, запрошені фахівці публічних бібліотек, представники новостворених об’єднаних територіальних громад регіону, а також менеджер проекту «Пульс» «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» Любов Квасюк та керівник Слов’янського піар-офісу сучасних бібліотек (Донецька область) Валерія Здибель.

Під час заходу учасники отримають інформацію про те, як ефективно взаємодіяти з місцевими засобами масової інформації та захопити їхню увагу на високому рівні, залучити нову аудиторію, збільшити охоплення за допомогою нових інструментів, інформувати про процес децентралізації та її успіхи з метою створення і підтримки інтересу громадськості.

«Тренінгова програма розрахована на побудову командної роботи всіх членів піар-клубів та запрошених експертів, - зазначають організатори. - Будуть окреслені спільні сфери інтересів, налагоджено комунікацію, аби спільними зусиллями сприяти висвітленню у ЗМІ питань, що пов’язані з процесом децентралізації у Харківській області».

Програма тренінгу

Довідка. Ще з 2014 року за підтримки програми Біла і Мелінди Гейтс «Бібліоміст» Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX/Україна) розпочала успішну реалізацію проекту «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек». Відтепер піар-офіси провадять свою активну роботу та надають інформаційну підтримку бібліотекам, як основним партнерам та інформаційним майданчикам, що транслюють у суспільство новації та успішний розвиток.