Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна адміністрація буде надійним партнером Пенсійного фонду в реалізації пенсійної реформи. Михайло Черняк

Обласна адміністрація буде надійним партнером Пенсійного фонду в реалізації пенсійної реформи. Михайло Черняк

7 липня заступник голови ХОДА взяв участь у засіданні правління Пенсійного фонду України, яке вперше відбулося в Харківській області.

Михайло Черняк зазначив, що рішення провести засідання правління у Харкові говорить про високу оцінку роботи обласного управління Пенсійного фонду.

«Сьогодні близько 900 тисяч пенсіонерів Харківської області повністю забезпечені своєчасними виплатами. Крім того, спільними зусиллями обласної державної адміністрації та управління в регіоні ведеться активна робота щодо поліпшення наповнення фонду. Це і легалізація праці, і зменшення кількості працівників, які отримують мінімальну заробітну плату, і скорочення заборгованостей підприємств. Цій роботі особливу увагу приділяє особисто глава області Юлія Світлична», - розповів заступник голови ХОДА.

Він запевнив представників Пенсійного фонду, що обласна адміністрація й надалі сприятиме в роботі структури, в тому числі - в реалізації пенсійної реформи.

«З 1 жовтня ми очікуємо перерахунок розміру пенсій для більшості наших пенсіонерів, скасування податку для працюючих пенсіонерів. Ми стоїмо на порозі дуже хороших змін. Обласна влада буде надійним партнером Пенсійного фонду в цій роботі. Зі свого боку ми зробимо все можливе, щоб максимально ефективно реалізувати цю реформу. Люди мають відчути позитивні зміни», - підкреслив Михайло Черняк.

У ході засідання були підбиті підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в першому півріччі 2017 року. Також учасники заходу обговорили питання переходу пенсійної системи на електронний документообіг, вдосконалення системи реалізації прав застрахованих громадян тощо.