Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Гендерний форум, подібний до харківського, планують провести в Києві

Гендерний форум, подібний до харківського, планують провести в Києві

Про це повідомила член оргкомітету Global Gender Forum народний депутат Ірина Луценко.

За її словами, ідея проведення цього масштабного заходу в парламентарів виникла давно, але імплементувати її вдалося лише сьогодні - на Харківщині.

«Це дуже знаково, що Перший міжнародний гендерний форум ми проводимо саме в Харківській області. Тому що Харківщина якнайкраще підходить для створення такого майданчика, де можна обговорити питання гендерної проблематики, напрацювати ініціативи та згодом втілити їх у законодавчих актах. Це область, яка найкраще реалізує реформи, які відбуваються в державі, та демонструє дуже високі показники соціально-економічного розвитку», - наголосила Ірина Луценко.

Вона також відзначила, що Харківщина прийняла найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, госпіталі нашого регіону прийняли велику кількість поранених бійців АТО. Але, разом з тим, зазначила народний депутат, у регіоні працює велика кількість фахівців, які допомагають захистити людей, що стали жертвами війни, а також допомагають жінкам позбутися впливу домашнього насильства. Ірина Луценко також повідомила, що подібний форум буде проведено і в Києві. До масштабного заходу планують залучити ще більше представників міжнародної спільноти.