Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прийом до Анатолія Бабічева звернулися батьки школярів Дергачівського району

На прийом до Анатолія Бабічева звернулися батьки школярів Дергачівського району

4 липня заступник голови - керівник апарату ХОДА провів особистий прийом громадян.

Так, до Анатолія Бабічева звернулася ініціативна група батьків школярів з Дергачівського району, які попросили ініціювати перевірку низки шкіл з приводу порушення фінансової діяльності цих навчальних установ.
 
«Ми, батьки школярів, постійно збираємо кошти на покращення матеріально-технічної бази шкіл та НВК, але ні директори, ні батьківські комітети цих закладів не дають відповіді, куди пішли наші гроші, або надають неправдиву інформацію, - поскаржилися дергачівці. – При цьому ми не відмовляємося брати участь у шкільному житті й здавати кошти на школу, але вимагаємо, щоб це відбувалося відкрито й прозоро».

Анатолій Бабічев пообіцяв створити відповідну комісію для розгляду порушених питань.
 
«Ваші вимоги є абсолютно законними, - звернувся до заявниць заступник голови ХОДА. – Для того, щоб необхідні для розвитку школи кошти збирались прозоро та відкрито, батьки повинні мати повний контроль. Наприкінці навчального року директор або голова батьківського комітету школи повинен прозвітувати про те, що на благодійний рахунок школи надійшло стільки-то коштів і їх було використано на наступні цілі. Це законний механізм. Даю доручення директору Департаменту науки і освіти ХОДА та відповідальним особам Дергачівської РДА разом з представниками громадськості провести перевірку всіх озвучених вами фактів».
 
Також на прийом до Анатолія Бабічева звернулася викладач з питанням щодо навчання іноземців у вишах Харкова.

Рішення всіх озвучених під час прийому питань заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.