Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для мешканців Золочівського району зроблять якісну дорогу

Для мешканців Золочівського району зроблять якісну дорогу

Під час робочої поїздки на Золочівщину керівник області Юлія Світлична оглянула стан дороги Фартушне - Цапівка - Гуринівка, яку цього року ремонтуватимуть за рахунок митних надходжень.

«Цього року наша область отримає рекордне фінансування на ремонт доріг. Вперше в регіоні залишаться 50% коштів від перевиконання зборів митниці. Уже в травні ця сума склала 226 млн грн, і вона збільшується щомісяця. Таких грошів не було ніколи. Тож я одразу попередила дорожників, що за такого надзвичайного фінансування вимоги до якості виконання робіт також будуть надзвичайними. І я особисто контролюватиму те, що відбувається на дорогах регіону», - нагадала керівник області.

Юлія Світлична відзначила, що під час кожного виїзду до районів оглядає стан доріг, мостів і шляхопроводів, які заплановані до ремонту цього року.

«Здебільшого ми маємо зараз приводити до ладу дороги, на яких з моменту їх будівництва капітальний ремонт не проводився жодного разу, - наголосила голова ХОДА. – Якщо говорити про дорогу Фартушне – Цапівка – Гуринівка, то одній з її ділянок вже 45 років, іншій – понад 30».

Жителі Золочівського району під час спілкування з Юлією Світличною підкреслили: готові взяти участь у ремонті дороги й облаштуванні узбіччя.

«Цією дорогою їздить автобус. Вона в жахливому стані, ми готові допомогти, аби дорогу зробили», - каже місцевий житель Валерій Сесенко.

«Для нас велика проблема виїхати до Харкова - через Максимівку це взагалі неможливо, їздимо через Вільшани... Я просто вже не вірю, що нам зроблять дорогу», - зізнається житель села Фартушне Леонід Мовчан.

Роботи на дорозі будуть проведені вже цього року. На ці цілі буде спрямовано 15 млн грн, відзначила керівник області.

Більше фото