Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

40 000 студентів Харківщини отримали дипломи цього року

40 000 студентів Харківщини отримали дипломи цього року

Протягом тижня в вишах регіону тривають святкові заходи, присвячені випуску спеціалістів та магістрів.

Свято в одному з вишів - Харківському державному університеті харчування та торгівлі - відвідала глава ХОДА Юлія Світлична. Вітаючи з отриманням дипломів 1400 випускників вишу, вона побажала їм впевненості в своїх силах і досягнення поставлених цілей.

«Дипломи у вас вже є, - звернулася до випускників Юлія Світлична. - Попереду доросле незалежне життя - книга, яка буде написана виключно вами. Я бажаю, щоб ця книга була яскравою, з безліччю подій, щоб нею пишалися і ви, і ваші батьки, і викладачі. Щоб ви відкривали для себе нові горизонти і завжди удосконалювалися. Все залежить тільки від вас!».

Дипломи бакалаврів та спеціалістів вручили 1400 випускникам. Як зазначив ректор вишу Олександр Черевко, всі вони вже працевлаштовані.

Він також додав, що викладачі та студенти вишу пишаються тим, що серед випускників навчального закладу - керівник області Юлія Світлична. Вона в 2006 році з відзнакою закінчила виш за фахом «міжнародна економіка».

«У цих стінах я отримувала першу вищу освіту, чому дуже рада, - сказала Юлія Світлична. - Ми, випускники, будемо завжди пишатися проведеними в нашому виші роками, тими знаннями, які нам дали можливість розкритися в майбутньому».

У ході заходу глава області за дорученням Президента України Петра Порошенка вручила ректору ХДУХТ Олександру Черевку державну нагороду - орден «За заслуги» II ступеня.

«Мені подвійно приємно отримувати цю нагороду від випускниці нашого університету. Ще бувши студенткою, Юлія Світлична проявила себе з найкращого боку. І ми знали, що у вас - велике майбутнє, - сказав Олександр Черевко. - Завдяки тим знанням, які ви отримали в наших стінах, завдяки своїй працьовитості, наполегливості, прагненню кращого, самовдосконаленню, ви пройшли славний великий шлях. Я вважаю, що ви - державний діяч всеукраїнського масштабу. Ми раді, що саме ви керуєте нашим прекрасним регіоном. Колектив вишу бажає вам всіляких успіхів на цьому терені».

Ректор також нагадав, що після закінчення університету Юлія Світлична активно займалася науковою і науково-методичною роботою.

«Вона закінчила аспірантуру, підготувала і захистила дисертаційну роботу і має вчений ступінь доктора філософії з державного управління. Вона є автором підручників і навчальних посібників, методичних розробок, статей і так далі», - сказав Олександр Черевко.

Він повідомив, що вчена рада університету одноголосно вирішила присвоїти Юлії Світличній почесне звання професора Харківського державного університету харчування та торгівлі.

«Тепер ви є членом нашої вченої ради. І ми будемо запрошувати вас на всі наші засідання», - сказав ректор ХДУХТ.

Більше фото