Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгеній Шахненко перевірив хід підготовки до опалювального сезону в Чугуївському та Печенізькому районах області

Євгеній Шахненко перевірив хід підготовки до опалювального сезону в Чугуївському та Печенізькому районах області

30 червня в Чугуєві пройшло чергове засідання обласного штабу з підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до зими.

На заході обговорили актуальні питання підготовки до опалювального сезону Чугуївського та Печенізького районів, а також міста Чугуїв. У засіданні штабу взяли участь керівники структурних підрозділів ХОДА, райдержадміністрацій, міської ради, сільські та селищні голови, керівники та представники комунальних служб.

Учасники порушували питання обладнання житлових будинків приладами обліку тепла, підготовки дорожньої інфраструктури до роботи в зимовий період, а також стану розрахунків теплопостачальних підприємств за енергоносії.

У ході наради Євгеній Шахненко також акцентував увагу на оформленні «теплих» кредитів, наголосивши на необхідності популяризації цього процесу серед населення.

Крім того, фахівці обговорили організацію системи опалення в селищі Кочеток. Як зазначив голова Чугуївської РДА Микола Шошин, це питання є для району пріоритетним, зараз розробляється проект для установлення блочно-модульної котельні для опалення житлових будинків та об'єктів соціальної сфери.

Євгеній Шахненко дав доручення голові РДА тримати ситуацію на особистому контролі.

«У найкоротші терміни потрібно вирішити це питання. Необхідно подивитися всі розрахунки, проаналізувати, як будуть розміщені комунікації, обговорити питання з газовими службами», - сказав Євгеній Шахненко.

Він також зазначив, що під час будівництва нових котелень старі руйнувати ніхто не буде - вони будуть забезпечувати резервну схему опалення в разі надзвичайної ситуації.

Також у ході засідання штабу фахівці приділили увагу переведенню котелень на альтернативне паливо. Зокрема, реалізується проект з будівництва котельні в Печенізькій школі. Відмовитися від газу планують і в навчальному закладі села Артемівка. На реалізацію цього проекту громада просить виділити кошти з обласного бюджету.