Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент України привітав учасників засідання Моніторингового комітету Ради Європи в Харкові

Президент України привітав учасників засідання Моніторингового комітету Ради Європи в Харкові

27 червня в нашому регіоні проходить масштабна міжнародна подія за участю депутатів з 31 країни Європи.

Під час урочистого відкриття засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи оголосили привітальний лист від Президента України Петра Порошенка.

«Шановні учасники!

Щиро вітаю вас із проведенням засідання Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи в Харкові.

Харківська область – частина української Слобожанщини – має багате історичне минуле. Досить символічно, що засідання відбувається саме в цьому регіоні.

Сьогодні Харківщина займає провідні позиції за динамікою економічного розвитку, інвестиційною привабливістю, провадженням інновацій, передових практик та кращих надбань місцевого самоврядування.

В Україні високо цінують підтримку Ради Європи у питаннях протидії російській агресії, захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Розраховуємо на послідовність Організації, її членів та окремих інституцій у цьому питанні.

Хочу окремо висловити вдячність за допомогу та особливу увагу, яку Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи приділяє питанням подальшої розбудови нашої держави на принципах демократії, поваги до прав людини, верховенства права та децентралізації.

Конгрес є унікальною платформою діалогу місцевих та регіональних влад, обміну досвідом, джерелом ініціатив, а також дороговказом для розвитку місцевого самоврядування.

Найкращі практики Конгресу становлять концептуальну основу реформи децентралізації, яку наша держава вже протягом кількох років успішно реалізовує, зокрема - за підтримки Ради Європи.

Упевнений, що сьогоднішнє засідання Моніторингового комітету Конгресу в Харкові є черговим внеском Ради Європи у проведення структурних реформ в Україні та зміцнення регіонального й місцевого врядування в Європі.

Бажаю усім учасникам засідання натхнення та нових здобутків у їхній важливій роботі».

Більше фото