Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збірна України з боксу в Харкові виграла медальний залік чемпіонату Європи

Збірна України з боксу в Харкові виграла медальний залік чемпіонату Європи

Домашній чемпіонат завершився для наших спортсменів абсолютним тріумфом, що складається з трьох золотих, срібної та двох бронзових медалей.

Героями дня 24 червня стали Юрій Шестак, Олександр Хижняк і Віктор Вихрист, які отримали титули чемпіонів Європи у вагових категоріях до 60 кг, до 75 кг і понад 91 кг відповідно. Олександра Хижняка також було визнано кращим боксером чемпіонату.

Срібло в скарбничку збірної України приніс Микола Буценко (до 56 кг) - у фіналі він поступився англійцеві Пітеру Макгрейлу.

Володарями бронзових медалей чемпіонату Європи стали Євген Барабанов (до 69 кг) і Дмитро Замотаєв (до 52 кг).

«Я дуже рада, що сьогодні ми стали абсолютними переможцями. Вітаю наших спортсменів, ми всі пишаємося ними! - сказала голова ХОДА Юлія Світлична, коментуючи підсумки чемпіонату Європи з боксу, що вперше проходив у Харкові та в Україні в цілому. - Сьогодні справді європейське свято в Харкові! Дуже важливо, що ми добилися його проведення саме тут, на сході України. Ми показали всім нашим європейським партнерам, всім спортсменам, що Харків - це спортивна столиця України. Що ми виходимо на нові міжнародні арени, можемо організовувати заходи такого масштабу».

Більше фото