Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА зустрілася з найрозумнішими учнями Харківщини

Голова ХОДА зустрілася з найрозумнішими учнями Харківщини

22 червня голова ХОДА поспілкувалася з переможцями та учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з різних предметів, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, а також призерами різноманітних інтелектуальних змагань і конкурсів.

«Ви – не просто переможці, ви - майбутнє нашої Слобожанщини та нашої держави, - звернулася до учнів Юлія Світлична. – Окрім школярів із Харкова, я бачу тут представників різних районів Харківщини, які на рівні з учнями з обласного центру мають надзвичайно вагомі для нашого регіону результати. Дякую вам за вашу роботу!»

Під час зустрічі з керівником області юні науковці мали змогу представити себе та розповісти про свої досягнення, а також задати голові ХОДА питання, які їх хвилюють.
Так, учениця 11 класу Зміївського ліцею Ольга Барабанова подякувала Юлії Світличній за придбання цифрового вимірювального комплексу для навчального закладу.
«Завдяки цьому ми змогли підготуватися та успішно виступити на Всеукраїнському турнірі юних фізиків. Ми сподіваємося, що незабаром всі школи Харківської області матимуть сучасне обладнання», - зазначила дівчина.

Юлія Світлична пояснила, що минулого року для шкіл області було придбано близько 60 таких комплексів. У планах на цей рік – передати навчальним закладам області ще близько 100. Керівник ХОДА також наголосила, що, порівняно з минулими роками, у 2017 фінансування галузі освіти збільшилося в декілька разів.

«Сподіваюся, що наступного року ми продовжимо реалізовувати цю програму. Ми приділяємо особливу увагу тому, щоб вам було цікаво навчатися. Адже від цього залежать і ваші результати», - сказала Юлія Світлична.

Вона зазначила, що Харківська область посідає провідні позиції в Україні за результатами конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України. Так, із 60 учнів, які представляли команду нашого регіону на Всеукраїнському фінальному етапі конкурсу, 43 учасники вибороли призові місця. У тому числі перемогу здобули всі 5 учасників із сільських районів області (Балаклійського, Валківського, Лозівського та Нововодолазького).

«Це вагомий результат. Мала академія наук поповнюється молодими вченими. За останні роки їх кількість зросла в 14 разів, і ми маємо на сьогодні 9 тисяч учнів, які працюють над дослідницькими роботами», - сказала керівник області.

За інформацією Юлії Світличної, в 2016/2017 навчальному році 105 учнів Харківщини взяли участь у Всеукраїнському фінальному етапі учнівських олімпіад. Переможцями стали 88 учнів, виборовши 22 дипломи І ступеня, 37 дипломів ІІ ступеня, 29 дипломів ІІІ ступеня, що стало кращим показником за останні 10 років. До участі в міжнародних учнівських олімпіадах 2017 року запрошено 8 учнів з нашого регіону (найбільша кількість учнів із областей України).

Також учні Харківщини стали переможцями у всеукраїнських конкурсах і турнірах. 14 учнів перемогли у VІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка, 2 – у Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, ще 2 – в ХV Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.
40 учням Харківської області, які перемагали на інтелектуальних змаганнях, призначено стипендії Президента України.

«Ми пишаємося нашими переможцями, молодими і талановитими. Від ваших результатів залежить імідж не лише нашого регіону, але і України у світі», - сказала Юлія Світлична.

Більше фото