Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела зустріч із послом Польщі

Голова ХОДА провела зустріч із послом Польщі

Юлія Світлична та Ян Пєкло обговорили питання подальшої співпраці.

У ході зустрічі Юлія Світлична акцентувала увагу на тому, що економічні відносини між Харківською областю та Польщею зміцнилися, зовнішньоторговельний оборот виріс більш ніж на 20%.

«Мені приємно, що наші зустрічі закінчуються реальним результатом, - поділилася керівник області. - Я б хотіла висловити вам подяку за підтримку Харківської області, за підтримку України в цілому. Оскільки одним із найнадійніших партнерів нашої країни є саме Польща».

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло зазначив, що Харківська область - важливий регіон для Польщі. Сторони обговорили результати реалізації діючих спільних проектів і перспективні напрямки співпраці. Так, увагу приділили ходу реформи децентралізації та обміну досвідом у цій сфері з Польщею. Обговорили участь польської делегації в Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!», який відбудеться у вересні. Юлія Світлична та Ян Пєкло також домовилися про організацію навчальних візитів представників наукової сфери та місцевого самоврядування Харківської області до Республіки Польща.

Обговорюючи напрямки подальшої співпраці, голова ХОДА та посол Республіки Польща дійшли згоди про реалізацію в найближчому майбутньому в регіоні проекту, що буде спрямований на реабілітацію українських військових.

«У Міністерстві закордонних справ Польщі обговорюється реалізація проекту для військовослужбовців, які служили в АТО й тепер потребують психологічної підтримки, щоб повернутися до нормального життя», - сказав Ян Пєкло.

Юлія Світлична повідомила, що в Харківській області приділяється особлива увага підтримці учасників АТО, зокрема, діє Програма надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла, ведеться активна робота з працевлаштування бійців і забезпечення земельними ділянками.

Керівник області зазначила, що в ході візиту до Харкова Президента Литви Далі Грібаускайте домовилися про продовження програми медичної реабілітації українських учасників АТО.

«Ми домовилися, що не менше 50 представників із України будуть проходити медичну реабілітацію на території Литви, - сказала Юлія Світлична. - Нам дуже приємно, що Польща також допоможе в цьому питанні. Це сьогодні необхідно. Ми сподіваємося, що цей проект буде успішно реалізований».

Більше фото