Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили переможців обласного художнього конкурсу дитячого малюнку «Світ і Я»

У Харкові відзначили переможців обласного художнього конкурсу дитячого малюнку «Світ і Я»

Церемонія нагородження відбулася 21 червня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» де розмістили близько 90 робіт переможців.

Конкурс проводила Харківська обласна організація Українського товариства охорони природи за сприяння Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА. Подібний захід до Всесвітнього Дня охорони навколишнього природного середовища на Харківщині пройшов вперше.

Вітання від керівництва ХОДА учасникам урочистостей передав директор Департаменту екології та природних ресурсів Андрій Тимчук. Він відзначив, що протягом лютого – квітня учні загальноосвітніх шкіл Харкова та Харківської області надсилали свої роботи на конкурс. Переможців відбирали в трьох вікових категоріях: молодша група (8 - 11 років), середня група (12 - 15 років) та старша група (15 - 17 років). За цей час надійшло біля 200 робіт. Найкращі з них отримали Гран-Прі в молодшій та середній віковій групах. Також були розподілені 1-е, 2-е, 3-є місця у 3-х вікових групах, окремо визначено 11 робіт на вручення премії «Надія».

«Ми обов’язково будемо продовжувати конкурс «Світ і я» для того, щоб наші діти замислювалися над тим, як зберегти навколишнє середовище та жити в гармонії з природою, - сказав Андрій Тимчук. – Мені особисто дуже сподобались деякі роботи учнів, наприклад, «Обличчя природи». Я бажаю учасникам конкурсу подальших перемог і маю сподівання, що з такими захисниками природи навколишній світ стане екологічно чистішим».

Під час заходу діти також поділилися своїм баченням сьогоднішніх екологічних питань. Давид Світонь – учень Ізюмської гімназії № 1 розповів про свою роботу «Чи світ такий, як ми собі його малюємо?»

«Головне, щоб люди дбали про природу, тоді життя буде набагато кращим», - вважає 16-річний юнак.

Десятирічна Ганна Головко з дитячої школи мистецтв  № 6 міста Харкова зобразила на малюнку з назвою «Природа, яку ми зберегли» птахів.

«Коли я була в лісі, то бачила там багато сміття й птахів, які ніби кажуть нам, щоб ми не забруднювали та берегли природу», - говорить дівчинка.

Виставка в ІВЦ «Бузок» працюватиме з 21 червня по 4 липня.