Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На військову службу за призовом на Харківщині вже відібрано 40 офіцерів запасу

На військову службу за призовом на Харківщині вже відібрано 40 офіцерів запасу

Про це повідомили в Харківському обласному військовому комісаріаті.

Згідно Наказу Міністра оборони України «Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу у 2017 році» призов стосується осіб віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу (закінчили військові кафедри), мають вищу освіту (не нижче бакалавра) і яким присвоєне первинне офіцерське звання. Строк служби для офіцерів за призовом складатиме 18 місяців.

У військових комісаріатах Харківської області протягом травня-червня 2017 року була проведена відповідна робота. Планове завдання для Харківської області становить  понад 70 офіцерів запасу.

Під час  відбору офіцери запасу проходили медичний огляд та професійно-психологічний відбір. З кожним призовником була проведена індивідуальна бесіда щодо переваг військової служби та соціальних гарантій, які надає держава.

З Харківського обласного військового комісаріату було відправлено першу партію офіцерів за призовом - понад 40 осіб. Офіцери вирушили до вищих військових навчальних закладів Львова, Одеси, Житомира та Києва, де вони пройдуть 3-місячні курси перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей. Після проходження курсів офіцери будуть призначені на управлінські та адміністративні посади підрозділів Збройних Сил України (крім підрозділів, які дислокуються в Луганській та Донецькій областях).