Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Приватбанк» приєднався до обласної програми «теплих» кредитів для ОСББ та ЖБК

«Приватбанк» приєднався до обласної програми «теплих» кредитів для ОСББ та ЖБК

Відповідний договір між Департаментом житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА й ПАТ КБ «Приватбанк» було підписано 12 червня.

За інформацією директора департаменту Сергія Магдисюка, «Приватбанк» видаватиме «теплі» кредити ОСББ і ЖБК без застави під 18% річних. При цьому максимальна сума кредиту складає до 2 млн грн, а термін його погашення – до 7 років, і в перші 3 місяці будуть оплачуватися тільки відсотки за кредитом.

«Згідно з Програмою стимулювання ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних технологій коштом обласного бюджету відшкодовується 20% суми кредитів, які ОСББ та ЖБК беруть на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів, - нагадав Сергій Магдисюк. - Враховуючи те, що від 40% до 70% (у залежності від кількості субсидіянтів у будинку) вартості таких кредитів відшкодовується з державного бюджету, додаткове відшкодування з обласного бюджету є хорошим стимулом до прийняття рішення на користь впровадження енергоефективних технологій і термомодернізації власних багатоквартирних будинків».

Так, відшкодування здійснюється за кредитами, що залучаються на купівлю обладнання та матеріалів для облаштування індивідуальних теплових пунктів, для проведення робіт з термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та систем гарячого водопостачання, для модернізації систем освітлення місць загального користування, для проведення робіт з теплоізоляції (термомодернізації) зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів, також на придбання теплонасосних систем для водяної системи опалення та гарячого водопостачання, систем сонячного теплопостачання та гарячого водопостачання, вузлів обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, багатозонних (багатотарифних) приладів обліку електричної енергії, світлопрозорих конструкцій з енергоощадним склом та дверей для місць загального користування.