Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходять переговори Президента України та Президента Литовської республіки

На Харківщині проходять переговори Президента України та Президента Литовської республіки

Під час зустрічі Петро Порошенко та Даля Грібаускайтє планують обговорити підготовку до Саміту «Україна – ЄС».

Серед тем, які будуть порушені під час переговорів, - подальша співпраця з НАТО в контексті нещодавнього Саміту Альянсу, проблематика двосторонніх відносин, а також посилення взаємодії для протидії російській агресії.

Глави двох держав також зустрінуться з представниками ЗМІ та з українськими військовослужбовцями АТО, які проходили реабілітацію в Литві.

Ввечері 9 червня Президент Литовської республіки візьме участь у заходах з нагоди Днів Литви в харківському Центральному парку культури і відпочинку ім. М. Горького.

За інформацією Посольства Литовської республіки в Україні, Дні Литви в нашій області проходитимуть з 9 до 11 червня. Цими днями у Харкові пройде литовський ярмарок, де будуть представлені литовські національні ремесла, національні страви, можливості туризму та навчання в Литві, з концертами виступатимуть литовські й українські артисти.

Офіційне відкриття литовського ярмарку за участю Далі Грібаускайтє та голови ХОДА Юлії Світличної відбудеться в ЦПКіВ ім. М. Горького 9 червня о 17:00.

Більше фото