Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 2018 року місцева мережа доріг передається в управління облдержадміністрацій

З 2018 року місцева мережа доріг передається в управління облдержадміністрацій

Про це під час прес-конференції 8 червня повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка.

Він зазначив, що передача в управління ОДА місцевої мережі доріг пройде в рамках реформування дорожньої галузі. Відповідно, буде створено нове підприємство, на балансі якого будуть перебувати всі дороги.

«Ми довгі роки працювали за принципом: в першу чергу - дороги державного значення, коли ж зміни вступлять в силу, більше уваги буде приділено дорогам місцевого значення, на них же буде виділятися фінансування з державного бюджету», - сказав Сергій Пляка.

Він також зазначив, що відповідно до закону про створення Державного дорожнього фонду, який вступить в силу з 1 січня 2018 року, всі податки, що надходять від продажу палива і автомобілів, будуть спрямовані на місцеві дороги. У 2018 році - 50% зборів, в 2019 - 75% і в 2020 - 100%.

«Суми дуже великі - те, що зараз виділяється на всі дороги України, такі суми будуть виділятися на мережу доріг місцевого значення, - підкреслив Сергій Пляка. - На останній нараді з заступником голови ХОДА Євгенієм Шахненком ми обговорили всі важливі питання і включилися в роботу по передачі місцевої мережі доріг обласній адміністрації».