Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили питання безпеки під час проведення масових заходів у червні

У ХОДА обговорили питання безпеки під час проведення масових заходів у червні

7 червня пройшла службова нарада під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

На робочій зустрічі також були присутні представники профільних департаментів ХОДА, фахівці силових відомств, ДСНС і інших структур, керівники районних адміністрацій міста.

Олександр Скакун зазначив, що нарада проходить за дорученням керівника області Юлії Світличної. У ході заходу було обговорено питання посилення охорони громадського порядку та забезпечення безпеки громадян, об’єктів критичної інфраструктури під час відзначення Дня Конституції.

«У першу чергу необхідно забезпечити посилену охорону місць проведення масових заходів та прилеглої території, а також стратегічних об’єктів енергетики і транспортної інфраструктури – метрополітену, аеропортів, залізничних вокзалів та автостанцій, мостів, електростанцій, заводів, особливо оборонної галузі, військових об’єктів, арсеналів, інших уразливих об’єктів можливих протиправних посягань», - зазначив Олександр Скакун.

Також увагу було акцентовано на забезпеченні правопорядку та безпеки під час проведення чемпіонату Європи 2017 року з боксу серед чоловіків та засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи. Зокрема, було обговорено питання стосовно запобігання підготовки та скоєння злочинів терористичного та диверсійного характеру, загострення криміногенної ситуації у Харківській області напередодні та під час червневих масових заходів.

«Сьогодні мирна обстановка в області – це результат спільних дій правоохоронних органів, органів влади та громадськості», - зазначив Олександр Скакун.

Він також звернув увагу керівників адміністрацій міста Харків на необхідність уважно поставитись до ситуації у районах.

«У зв’язку з проведенням чемпіонату на територію Харкова прибули делегації спортсменів.  Спортсмени мешкають на території міста у різних готелях, пересуваються автобусами. Велике прохання до керівників районів: дуже уважно поставитися до ситуацій, які можуть виникнути на ваших територіях, давайте радитися у випадку непередбачуваних моментів та їх попереджувати», - сказав Олександр Скакун.