Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні триває процес перепризначення субсидій на новий період

В Україні триває процес перепризначення субсидій на новий період

Про це повідомляють на урядовому порталі.

«Якщо у платіжці на оплату комунальних послуг за травень не відбито субсидію, хвилюватися не варто. Скоріш за все, місцеве управління соціального захисту населення через велику кількість субсидіантів не встигло опрацювати інформацію – доходи громадян за новий період, склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті, - яка необхідна для перепризначення субсидій на новий сезон, - зазначають на урядовому порталі. - Субсидія обов’язково буде призначена заднім числом, а субсидіантам рекомендовано сплачувати обов’язковий платіж за травень у такому ж розмірі, як у квітні».

Якщо раніше під час розрахунку розміру субсидії бралися до уваги доходи за минулий календарний рік –  з січня до грудня минулого року, то з 1 травня 2017 року  враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.

«Тобто, у травні-червні в процесі перепризначення українцям субсидій на новий період – 2017-2018 рр. – субсидіантам врахують їх доходи не за весь 2016-й рік, а за три квартали 2016 року і один квартал 2017 року. Новим субсидіантам врахують доходи за попередні чотири квартали з моменту оформлення заяви і декларації», - пояснюють урядовці.

Інформацію про доходи громадян органи соціального захисту населення самостійно отримують від фіскальної служби, через що часто виникають затримки в призначенні субсидій.

Нагадаємо, з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін у травні-червні органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розраховують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон. Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.