Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зміївську ТЕС переводять на неантрацитове вугілля

Зміївську ТЕС переводять на неантрацитове вугілля

На станції розпочато пусконалагоджувальні роботи для використання вугілля марки «Г» і «ДГ».

За інформацією начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексія Белоцького, 30 травня на енергоблоці № 2 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з переведенням котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ».

«Згідно з наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України введення енергоблоку № 2 у промислову експлуатацію передбачено до 1 вересня 2017 року. Енергоблок № 5 Зміївської ТЕС має бути переведено на марку «Г» до 15 вересня 2017 року, - розповів Олексій Белоцький. - Завдяки співпраці Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, ПАТ «Центренерго» та керівництва Харківської обласної адміністрації, Зміївська ТЕС першою в Україні переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» та «П» на використання вугілля газової групи, що є вкрай важливим проектом у підвищенні енергонезалежності і енергобезпеки не тільки Зміївської ТЕС, а й всієї об’єднаної енергосистеми України».

Паралельно з технічними роботами на Зміївській ТЕС триває накопичення складських запасів вугілля. На сьогодні його обсяги складають понад 110 тис. т, що забезпечить подальшу роботу електростанції та стабільне проходження опалювального сезону 2017-2018 років.

Крім того, ПАТ «Центренерго» та Зміївська ТЕС готуються до подальшої реконструкції енергоблоків № 1 та № 9 зі спорудженням установки сіркоочищення.

«Завдяки реалізації цих проектів буде подовжено строк експлуатації обладнання ТЕС, істотно поліпшено екологічні та економічні показники енергообладнання. Також це надасть можливість знизити вартість палива, забезпечити безперебійне постачання вугілля з Львівсько-Волинського басейну для стабільної генерації», - пояснив Олексій Белоцький.