Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року в області проінспектували 28 підприємств-боржників із зарплати

З початку року в області проінспектували 28 підприємств-боржників із зарплати

Питання погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соцвиплат у регіоні обговорили під час засідання обласної комісії.

На чергове засідання комісії, що пройшло 1 червня, було запрошено керівників підприємств-боржників: ПАТ «Харківський електромеханічний завод «Укрелектромаш», ТОВ УДПІ «УкркомунНДІпроект», ПП «Сервісна компанія «Комфорт», ДП НДІ «ХЕМЗ» та КП «Чугуївський комунальний комплекс».

Відкриваючи захід, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага проінформував, що на КП «Чугуївський комунальний комплекс» борги з виплати заробітної плати станом на 1 червня 2017 року було погашено в повному обсязі. Керівників інших підприємств-боржників попередили про адміністративну та кримінальну відповідальність за наявність заборгованості.

З початку 2017 року інспектори ГУ Державної служби з питань праці у Харківській області перевірили 28 підприємств, що мають борги перед своїми працівниками. За результатами виявлених грубих порушень законодавства про працю до правоохоронних органів спрямовано матеріали по 22 підприємствах. До суду спрямовано 12 протоколів про адміністративні правопорушення за ознаками ч.1 ст.41 КУпАП. По 10 посадових особах було внесено відомості до ЄРДР. Штрафів накладено на загальну суму 638,4 тис. грн.