Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк привітав 13 жінок Харківської області з наданням звання «Мати-героїня»

Михайло Черняк привітав 13 жінок Харківської області з наданням звання «Мати-героїня»

Урочистий захід пройшов 1 червня в ХОДА.

Від імені голови обласної державної адміністрації Юлії Світличної Михайло Черняк привітав багатодітних матерів із заслуженою нагородою і передав їм почесні знаки «Мати-героїня». Він зазначив, що зараз в області таке звання є у 2019 жінок.

«Сьогодні ми відзначаємо День захисту дітей. Це також і ваше свято. Вітаю вас! І хочу побажати найголовнішого: здоров'я, щастя, миру і добробуту! Виховувати дітей у наш непростий час - це колосальна праця і величезна відповідальність. «Підняти» п'ять і більше дітей - це, дійсно, героїзм», - сказав заступник голови ХОДА.

Нагадаємо, 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом надав 13 мешканкам Харківської області звання «Мати-героїня». За материнську самовідданість, зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку почесні звання отримали багатодітні матері з Харкова, Богодухівського, Лозівського та Харківського районів: мати десятьох дітей Людмила Бурова, мати дев’ятьох дітей Людмила Якушевська, мати вісьмох дітей Людмила Мельник, мати сімох дітей Ірина Кузнецова, матері шістьох дітей Ірина Гончарова, Олена Гончарова, Ольга Кулик та Ірина Обнявко, матері п’ятьох дітей Ганна Ковач, Любов Кривко, Оксана Мальцева, Олена Махітко та Галина Скрипаленко.