Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На площі Свободи продемонструють сучасну військову техніку і зброю

На площі Свободи продемонструють сучасну військову техніку і зброю

Інформаційно-роз'яснювальна акція «Армійський контракт» пройде 3 червня з 11:00 до 14:00.

У рамках заходу представлять 20 зразків сучасної військової техніки, розкажуть про силові підрозділи армії та воєнізовані формування.

Як пояснив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов, акція покликана не лише сприяти збільшенню кількості контрактників, але і продемонструвати можливості реформованої армії, популяризувати ЗСУ та інші воєнізовані формування.

«Головне, що харків'яни зможуть побачити військових – хлопців, які сьогодні відстоюють незалежність нашої держави. Армійці розкажуть про свої підрозділи», - розповів Олексій Максимов.

Він підкреслив, що питання комплектування ЗСУ та інших воєнізованих формувань у Харківській області знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Юлії Світличної.

«Результати Харківської області з комплектування Збройних сил за контрактом було відзначено Генеральним штабом як одні з кращих у країні», - сказав Олексій Максимов.

За даними військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрія Калгушкіна, в I кварталі поточного року планове завдання було виконано на 101% - 574 військовослужбовці підписали контракт. У II кварталі контрактниками вже стали 387 жителів області, а це 70% від плану (550 кандидатів). Близько 8% з тих, хто підписав контракт, - жінки.

«Хотів би відзначити значну допомогу з виконання планових завдань з боку керівництва ХОДА. Було проведено низку заходів – таких, як селекторні наради з головами районів, відновлення роботи рекрутингових центрів при центрах зайнятості», - зазначив Юрій Калгушкін.