Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області пройшли навчання з ліквідації лісових пожеж

В області пройшли навчання з ліквідації лісових пожеж

Захід відбувся 31 травня під керівництвом заступника голови ХОДА Олександра Скакуна.

Навчання проводилися на базі Навчального центру Оперативно-рятувальної служби ДСНС у Нововодолазькому районі. У них взяли участь особовий склад і техніка Харківського гарнізону ДСНС, Національного університету цивільного захисту, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, а також кінологи, співробітники Нацполіції, Національної гвардії, медичні підрозділи і комунальні служби Нововодолазького району.

Учасники тренувального заняття відпрацювали гасіння лісової пожежі за допомогою пожежних модулів, тракторів, вертольота. Також було змодельовано евакуацію населення із зони НС, роботи з розмінування території, ліквідацію наслідків розгерметизації аміакопроводу, порятунок людей, що загубилися в лісовому масиві, і людей, які опинилися під завалами через падіння дерев.

Підбиваючи підсумки навчань, Олександр Скакун відзначив високий рівень координації дій всіх служб, відповідальних за ліквідацію надзвичайної ситуації.

«З кінця травня по вересень у зв'язку з високою температурою повітря в області оголошується п'ятий, найвищий ступінь пожежної небезпеки. У зв'язку з цим вживаються заходи щодо посилення протипожежного режиму в самих лісах, щодо забезпечення оперативності реагування, збільшення ефективності використання техніки і сил. Сьогоднішні навчання показали, що ми готові до ліквідації пожеж як організаційно, так і технічно», - підкреслив заступник голови ХОДА.

Він також зазначив, що в процесі децентралізації та об'єднання територіальних громад питанню посилення пожежної безпеки приділяється особлива увага.

«Мова йде, перш за все, про зміцнення матеріальної бази та створення пожежних дружин на території громад. Але, безумовно, важлива і організаційна підготовка, тому на навчання запрошено глав п'яти об'єднаних громад області», - розповів Олександр Скакун.

За інформацією начальника ГУ ДСНС у Харківській області Олександра Волобуєва, в цьому році на території лісових господарств регіону зафіксовано 18 пожеж. У минулому році в лісах області ліквідували 34 пожежі, у 2015-му - 177 загальною площею 86 га.