Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готується прийняти чемпіонат Європи з боксу

Харківщина готується прийняти чемпіонат Європи з боксу

Хід підготовки до проведення ЧЄ-2017 обговорили на засіданні організаційного комітету в ХОДА.

Засідання оргкомітету з підготовки та проведення чемпіонату Європи з боксу 2017 року серед чоловіків пройшло 31 травня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера. Також у заході взяли участь представники профільних департаментів ХОДА та Федерації боксу України, фахівці силових відомств, ДСНС і інших структур, яких буде залучено до проведення чемпіонату.

Під час обговорення увагу приділили питанню перевезення учасників змагань, ремонту дорожнього покриття на деяких маршрутах, зокрема - під’їздів до Палацу спорту «Локомотив», де буде проходити чемпіонат, а також можливості паркування автомобілів. Окрім того, порушувалося питання підготовки волонтерів, які наразі проходять навчання з надання першої медичної допомоги та тренінг з іноземної мови. 

Марк Беккер наголосив, що особливу увагу потрібно приділити безпеці - як під час проведення самого заходу, так у питаннях проживання учасників у готелях, забезпеченню правопорядку в центрі міста. 

Учасники засідання відзначили, що в ці дні на базі аеропорту «Харків» проводяться тренування всіх служб, яких залучено в системі пропуску вболівальників та учасників змагань. Масштабні навчання заплановані й для рятувальників. Також триває організаційна робота стосовно проведення перевірок протипожежного стану й техногенної безпеки об’єктів, яких залучено у проведенні чемпіонату, та ін.

Заходи безпеки відпрацьовують усі залучені для проведення чемпіонату відомства, зокрема, СБУ, поліція, прикордонники, міграційна служба.

Члени оргкомітету розглянули також питання забезпечення медичного супроводу під час проведення змагань. Визначилися, що в медпункті Палацу спорту разом зі спортивними лікарями чергуватиме лікар-анестезіолог з усім медичним обладнанням, яке буде необхідне для надання невідкладної допомоги. 

Нагадаємо, континентальний турнір з боксу - чемпіонат Європи серед чоловіків - Харків прийматиме з 16 по 25 червня. Змагання такого рівня вперше пройдуть в Україні.

Передбачається, що участь у ЧЄ візьмуть 350 спортсменів з 44 країн. Під час змагань буде розіграно ліцензії на чемпіонат світу в 10 категоріях.

Забезпечити високий організаційний рівень проведення змагань та гарантувати безпеку їх учасникам і гостям – таке завдання поставила всім залученим до процесу підготовки структурам голова ХОДА Юлія Світлична.

Питання проведення змагань обговорювалися на засіданні Організаційного комітету з проведення в Україні чемпіонату Європи з боксу 2017 року серед чоловіків під керівництвом Глави Адміністрації Президента України Ігоря Райніна, який підкреслив, що Україна, як сторона, що приймає високий чемпіонат, повинна забезпечити належний рівень його підготовки.