Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки перемогли в Іспанії

Харківські синхроністки перемогли в Іспанії

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

З 26 по 28 травня в Лас-Палмосі відбулися змагання п’ятого етапу Світової серії з синхронного плавання, на якому харківські спортсменки завоювали 3 золоті та 2 бронзові нагороди.

У змаганнях взяли участь збірні команди з Австралії, Австрії, Білорусі, Франції, Угорщини, Німеччини, Японії, Казахстану, Португалії, Іспанії, Словаччини, Швеції та України, яку представляли харківські майстрині синхронного плавання.

Переможно підопічні головного тренера збірної України Світлани Саідової виступили в командних дисциплінах. У змаганнях груп Анна Волошина, Ксенія Сидоренко, Єлизавета Яхно, Олександра Кашуба, Яна Нарежна, Анастасія Савчук, Марина та Владислава Алексєєви з результатом 183.8718 бали за сумою технічної та довільної програми посіли перше місце. Господарів змагань - команду Іспанії - українки перевершили на 5.0001 бали. Третє місце було за групою з Казахстану.

Не було рівних нашим синхроністкам і у комбі. Марина та Владислава Алексєєви, Олександра Кашуба, Яна Нарежна, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Анна Волошина, Єлизавета Яхно та Валерія Апрелєва за свій виступ отримали від суддів 90.6001 бали. Іспанки з результатом 89.4668 посіли друге місце. На третьому також була команда з Казахстану.

Ще одну золоту медаль харків’янки завоювали в хайлайті (91.8332 бали) та знову випередили команди Іспанії (90.4999) та Казахстану (79.2668), які, відповідно, посіли друге та третє місце. У складі української команди у хайлайті виступали Марина та Владислава Алексєєви, Яна Нарежна, Анастасія Савчук, Ксенія Сидоренко, Анна Волошина, Єлизавета Яхно та Аліна Шинкаренко.

Ще двічі на п’єдестал пошани підіймалася Анна Волошина. Вона з результатом 181.6459 бали посіла друге місце в соло, поступившись «золотом» іспанській спортсменці Оні Карбонель, на рахунку якої в сумі довільної та технічної програми було 182.9702 бали. Бронзову нагороду в соло виборола Жофи Кисс з Угорщини (156.9575).

Також Анна Волошина стала срібною призеркою в змаганнях дуетів. В парі з Єлизаветою Яхно вона знову поступилася Оні Карбонелл, яка виступала разом з Паулою Рамірес. Виступ іспанок судді оцінили в 183.3240 бали, а українки отримали на 3.2061 очки менше. Бронзову нагороду виборов дует з Білорусі (164.9066 бали).

Наступний етап Світової серії з синхронного плавання відбудеться з 22 по 24 червня в США.