Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розширено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які ОСББ можуть придбати за «теплими» кредитами

Розширено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які ОСББ можуть придбати за «теплими» кредитами

Відповідні зміни до Обласної програми стимулювання ОСББ/ЖБК до впровадження енергоефективних технологій на 2016 - 2020 роки внесли під час ХІ сесії Харківської обласної ради.

Як пояснив директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк, перелік було розширено у відповідності зі змінами до постанов Кабінету міністрів.

Зокрема, відтепер за обласною програмою співвласники багатоквартирних будинків зможуть придбати додатково обладнання і матеріали для проведення робіт з термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та систем гарячого водопостачання, теплонасосні системи для водяної системи опалення та гарячого водопостачання та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них, системи сонячного теплопостачання та гарячого водопостачання, багатотарифні прилади обліку електричної енергії (лічильники активної електричної енергії). Також у ОСББ з’явилася можливість купувати на пільгових умовах не тільки вікна, а й двері для місць загального користування - під’їздів, підвалів, технічних приміщень, горищ.

Крім того, збільшено кількість банків, які беруть участь у реалізації регіональної програми. До «Ощадбанку», «Укргазбанку» та «Укрексімбанку» приєдналося Харківське регіональне відділення ПАТ КБ «Приватбанк».

Нагадаємо, Програму стимулювання об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів Харківської області до впровадження енергоефективних заходів на 2016 - 2020 роки було затверджено у жовтні  2015 року. Вона передбачає відшкодування з обласного бюджету 20% суми кредитів, залучених ОСББ та ЖБК на утеплення та інші енергоефективні заходи.

Більше фото