Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році оздоровленням планується охопити майже 220 тисяч дітей Харківщини

У 2017 році оздоровленням планується охопити майже 220 тисяч дітей Харківщини

Це питання обговорили під час засідання обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

«За результатами 2016 року Харківська область була лідером у країні з оздоровлення та відпочинку дітей. Я впевнений, що цього року наші показники оздоровлення будуть на такому ж високу рівні. Хочу наголосити, що керівник області Юлія Світлична поставила відповідні завдання, головне з яких – організувати оздоровлення на високому якісному рівні. В обласному бюджеті було закладено необхідні кошти на ці цілі», - сказав Анатолій Бабічев.

На території області організований відпочинок та оздоровлення дітей забезпечуватимуть 744 заклади оздоровлення та відпочинку: 28 з них – стаціонарні, 701 табір з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку, 2 наметових містечка.

«Усі заклади оздоровлення та відпочинку в області, як і в попередні роки, мають розпочати свою роботу виключно за результатами погодження районних або міських комісій з перевірки стану готовності закладів. Копії актів відкриття мають бути надані до Управління у справах молоді та спорту ХОДА», - зазначила заступник начальника Управління у справах молоді та спорту Лариса Козлова.

За її інформацією, з 28 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку, що планують працювати в 2017 році, 22 заклади планують відкриття перших змін у період з 1 по 15 червня, у другій половині червня розпочати роботу планують ще 5 закладів, 1 заклад відкриється в липні.

«Оздоровленням та відпочинком у 2017 році планується охопити 219 тисяч 236 дітей, що складає 90,7% від загальної чисельності дітей шкільного віку. У тому числі в закладах, що розташовані на території області, планують відпочити понад 87 тисяч дітей», - відзначила Лариса Козлова.

Оздоровити влітку планують понад 143 тисячі дітей соціально незахищених категорій (92,6% від загальної кількості). У тому числі 100% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули в зоні проведення АТО, під час виконання службових обов’язків або від нещасного випадку на виробництві, дітей загиблих учасників масових акцій громадянського протесту.

На оздоровлення та відпочинок дітей у 2017 році планується спрямувати понад 255 млн грн. З них понад 52 млн - з обласного бюджету, понад 27,5 млн грн – з бюджетів районів та міст обласного значення, майже 176 млн залучених коштів.