Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До роботи Ради з питань патріотичного виховання залучимо відомих діячів з різних сфер. Юлія Світлична

До роботи Ради з питань патріотичного виховання залучимо відомих діячів з різних сфер. Юлія Світлична

В області буде реалізовано низку проектів з патріотичного виховання, які охоплять максимальну кількість мешканців Харківщини - від школярів до дорослих.

Як розповіла голова ХОДА Юлія Світлична, створена при обласній адміністрації Рада з питань національно-патріотичного виховання складається з відомих діячів культури, освіти, науки, спорту, мистецтва, представників громадських організацій, волонтерського руху.

«Ми плануємо велику кількість освітніх, спортивних, культурних проектів, мета яких - не тільки виховати патріотичну молодь, а й об'єднати все суспільство. Ці проекти охоплять всіх мешканців області - від вихованців дитячих садків до дорослого населення, - розповіла голова ХОДА. - Впевнена, що співпраця з громадськими організаціями, волонтерами дасть позитивний результат. Для розвитку громадянського суспільства важливо налагоджувати співпрацю між громадянським активом та органами державної влади».

Одним з проектів, що реалізується в рамках діяльності Ради, стала програма «Міцна жінка - сильна нація». У відкритті навчального курсу самооборони для жінок 20 травня взяла участь Юлія Світлична.

«Міцна жінка - це, передусім, жінка, вільна від стереотипів. Ви доводите це, - звернулася керівник області до учасниць курсу. - Важливо розвивати свої здібності та розуміти, на що спроможний. Від характеру та сили духу залежить, яких успіхів ми можемо досягти у всіх сферах життя. Тож бажаю вам бути сильними та відчувати себе впевнено - у будь-якій справі, якою ви займаєтеся».

У проекті «Міцна жінка - сильна нація» беруть учать 30 жінок. Вони отримають знання з техніки безпеки, поведінки в нестандартних ситуаціях, рукопашного бою тощо.

«Звичайно, ми сподіваємося, що отримані тут навички жінкам не доведеться застосовувати у житті. Тим не менш, кожному варто знати, як поводитися у випадку небезпеки або надзвичайної ситуації», - зауважила голова ХОДА.