Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА доручила силовикам ретельно контролювати використання коштів на ремонт доріг

Голова ХОДА доручила силовикам ретельно контролювати використання коштів на ремонт доріг

Юлія Світлична повідомила, що в 2017 році на відновлення доріг області буде спрямована безпрецедентна сума коштів, і підкреслила: роботу дорожників контролюватиме особисто.

«Стан доріг «як завжди» не влаштовує ні мене, ні жителів Харківської області, - акцентувала голова ХОДА, звертаючись до начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Євгена Зражевця. - Я вимагаю від Служби та місцевих рад активізувати ремонти доріг. Це ваш прямий обов'язок. Усе необхідне для цього в області є - з урахуванням децентралізації фінансових ресурсів, які зараз накопичуються на місцях, і з урахуванням ініціатив Президента України, які впроваджуються урядом, а саме - перерозподілу 50% від перевиконання зборів митниці. В області зосереджено 226 млн грн від перевиконання митних зборів. Таких грошей не було ніколи. Ви зобов'язані цим коштом провести якісний ремонт доріг».

Юлія Світлична поставила дорожникам області першочергові завдання щодо ремонту.

«Уже цього року необхідно почати ремонт доріг на напрямках Мерефа - Зміїв, Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв - Балаклія, Мерефа - Лозова, Харків - Охтирка, Приколотне - Великий Бурлук, Краснокутськ - Богодухів, Близнюки - Барвінкове, Дергачі - Козача Лопань, доріг у ізюмському та куп'янському напрямках і окружної навколо міста Харків», - перерахувала керівник області.

Вона підкреслила, що особливу увагу необхідно приділити відновленню дорожнього покриття на ділянках, якими проходять маршрути шкільних автобусів.

«Прошу силовий блок поставитися з особливою увагою до контролю за якістю використання бюджетних коштів при ремонті доріг, - сказала Юлія Світлична. - Вимагаю навести лад у цій сфері та буду особисто стежити за тим, куди та як витрачаються державні кошти в цій сфері. Сьогодні якості ремонту й дорогам у цілому приділено особливу увагу Президента, уряду, органів влади та самих людей. Зараз відкриваються нові можливості, є фінанси, технології, обладнання. Тенденція «як завжди» повинна припинитися».

У ході засідання колегії ХОДА начальник САД у Харківській області поінформував, що цього року планується розпочати ремонт доріг у луганському та сумському напрямку; продовжити роботи з відновлення покриття на мосту через Сіверський Донець у місті Ізюм; провести повний комплекс робіт з відновлення шляхопроводу через залізничні колії біля села Губарівка Богодухівського району; провести заміну покриття на ділянці Чугуїв - Ізюм і в самому місті Ізюм. Також роботи заплановані на напрямках Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв, Чугуїв - Печеніги.

«Уже проводяться наступні роботи: на ділянці від міста Чугуїв до повороту на місто Куп'янськ влаштовано майже 8 км нового асфальтобетонного покриття. Розпочато роботи з підготовки до заміни зруйнованого покриття в місті Ізюм (майже на 70% виконали фрезерування). За два тижні почнемо укладати верхній шар. Продовжено розпочатий у 2016 році ремонт дороги до міста Куп'янськ. З 3 травня розгорнуті роботи щодо відновлення демонтованого шляхопроводу біля села Губарівка (терміни закінчення робіт - 4-й квартал 2017 року). Продовжено роботи з ремонту мосту в місті Ізюм (виконано 43% від запланованого обсягу)», - перерахував Євген Зражевець.

Він також повідомив, що з початку року на дорогах області ліквідували вже 150 тис. квадратних метрів ямковості (у 3 рази більше, ніж у 2016 році).

«Вперше за останні 5 років працюють 9 асфальтобетонних заводів, на лінії знаходяться 50 дорожніх бригад загальною чисельністю до 800 чоловік і 150 одиниць техніки. У планах на 2017 рік передбачено ліквідувати ще понад 400 квадратних метрів ям», - уточнив Євген Зражевець.

Більше фото