Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройшов арт-парад «Слобожанська вишиванка»

На Харківщині пройшов арт-парад «Слобожанська вишиванка»

18 травня на майданчику біля ХНАТОБу зібралися творчі колективи, молоді дизайнери та гості.

Багато харків’ян та гостей міста прийшли на свято у вишиванках та з державними прапорами. 

Заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев відзначив, що Україна святкує День вишиванки 11 років поспіль і харківська громада із задоволенням долучається до цього свята. 

«Сьогоднішній захід, арт-парад «Слобожанська вишиванка», підтримала Харківська обласна державна адміністрація, особисто голова ХОДА Юлія Світлична. Це була ініціатива громадських організацій. Тут зібралися багато майстринь, які займаються вишивкою, писанкарством, створенням мотанок, прикрас. Працюють різноманітні майстер-класи», - сказав Анатолій Бабічев.

У ході свята відбувся показ колекцій українського одягу, в тому числі й вишиванок. Свої роботи продемонстрували майстри з Харківської державної академії дизайну та мистецтв, Харківського вищого професійного училища швейного виробництва, коледжу текстилю та дизайну. Крім того, на заході продемонстрували речі з приватних колекцій.

«Вишивка і вишиванка – це символи нашої України, наша історія. Здавна вишиванка вважалася оберегом. Вірили, що яку вишиванку людина одягає, така і буде доля. Можливо, в сучасному світі це розуміння дещо змінилося. Але добре те, що сьогодні вишиванка стає все більш популярною серед молоді. Подібні заходи спрямовані й на патріотичне виховання молодих людей», - сказав Анатолій Бабічев.

Також у ході святкування пройшов концерт, під час якого колективи Харківщини виконали українські пісні. До святкування долучилися й народні колективи різних національних меншин, що проживають на Харківщині. Окрім того, гості свята змогли взяти участь у  флешмобі та майстер-шоу.

Нагадаємо, до святкування Всесвітнього дня вишиванки долучилися й співробітники та керівництво ХОДА, прийшовши 18 травня на роботу в традиційному українському вбранні.