Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Дня науки студенти та молоді вчені Харкова проведуть міжвузівський квест

До Дня науки студенти та молоді вчені Харкова проведуть міжвузівський квест

У змаганнях, які відбудуться за підтримки ХОДА 20 травня, візьмуть участь понад двох десятків молодіжних команд з різних вишів Харкова.

Про це організатори заходу повідомили під час прес-конференції 15 травня. Вони наголосили, що міжвузівський молодіжний квест «Пошуки скарбів науки» спрямований на популяризацію наукових здобутків провідних установ та вищих навчальних закладів області та формування інтересу молоді до наукової діяльності.

За інформацією голови Ради молодих учених при Харківській обласній державній адміністрації Наталі Куфтериної, відкриття квесту відбудеться 20 травня об 11:30 у Харківському національному медичному університеті. Наступні етапи змагання пройдуть на території ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Харківського національного економічного університету, Харківського торгово-економічного університету та НТК «Інститут монокристалів».     

«Уже подали заявки на участь близько 20 команд. Як проходитиме квест? Учасники шукають наукові скарби, виконуючи завдання в різних закладах з різних дисциплін, згідно з обраним маршрутом», - пояснила Наталя Куфтерина.

Організатори з приймаючих вишів тримають у таємниці, які завдання чекають на учасників квесту, але наголошують, що конкурси будуть цікавими та спрямованими на тренування логіки.

«Для вирішення наших завдань не потрібно володіти спеціальними знаннями, достатньо бути ерудованим, допитливим і спритним. Ми хочемо, щоб кожний учасник відчув себе хіміком, фізиком чи оптиком», - сказав голова Ради молодих вчених Інституту монокристалів НАН України Антон Юрченко.

Довідка. Рада молодих вчених при ХОДА була створена у лютому 2017 року і об’єднує близько 30 молодих науковців, які є лідерами молодіжних наукових органів, що входять до складу університетів області та наукових установ. Однією з ініціатив Ради є проведення міжвузівського квесту «Пошуки скарбів науки» до Дня науки.