Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найуспішніших студентів і активну молодь ми готові приймати до своєї команди. Юлія Світлична

Найуспішніших студентів і активну молодь ми готові приймати до своєї команди. Юлія Світлична

13 травня керівник області взяла участь в офіційному відкритті другого сезону проекту «Школа лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації».

Учасниками другого сезону «Школи» стали 150 харківських студентів. Навчання складатиметься з 3-х етапів. Ті з учасників, хто успішно завершить 1-й - теоретичний, - перейдуть до другого - стажування в структурних підрозділах ХОДА. Третім етапом стане розробка та презентація власних проектів.

На старті проекту заряд натхнення для подальшого успішного навчання майбутнім лідерам дала глава області Юлія Світлична. У своєму виступі на відкритті другого сезону «Школи» керівник ХОДА розповіла про перспективи, які відкриваються перед харківськими студентами.

«Ми відкриті, ми готові найуспішніших студентів, найактивнішу молодь приймати до своєї команди: до команди ХОДА, до команди Президента України, до команди нової генерації, яка керується новими підходами, яка готова реалізувати нові ідеї та не боїться їх озвучувати, - сказала Юлія Світлична. - Уся наша команда готова поділитися з вами тими успіхами та напрацюваннями, які є в кожного з нас. Не упустіть можливостей, які відкриються перед вами, як не упустили їх минулого року чотири команди, які успішно реалізували свої проекти в галузі охорони здоров'я, культури, освіти та ЖКГ. Не упустіть свій шанс. До фіналу дійдуть найсильніші!».

Юлія Світлична підкреслила, що на даний момент питання підготовки нових кадрів для органів державної влади, місцевого самоврядування та для бізнесу є особливо актуальним для нашої країни.

«Трансформація державної служби проходить зараз по всьому світові. І, безумовно, Україна, як молода країна, потребує нових органів влади з підготовленими кадрами», - сказала керівник області.

Вона зазначила, що в молоді сьогодні досить перспектив для реалізації свого потенціалу в Харківській області.

«Ми показали, що Харків може розвиватися в критичних умовах. Маючи 600 км спільного кордону з Російською Федерацією й зоною АТО та складну економічну ситуацію в 2014 році, ми зараз демонструємо економічне зростання. Ми задаємо тон соціально-економічному розвитку інших областей України. Залучаємо міжнародні інвестиції та за цим показником завжди знаходимося в п'ятірці лідерів. Можливостей у Харківщини багато, а щоб ними скористатися, потрібні молоді та кваліфіковані кадри», - зазначила Юлія Світлична.

Довідка. Проект «Школа лідерства голови Харківської обласної державної адміністрації» реалізується з ініціативи громадської організації «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації» та за підтримки ХОДА. Учасники школи зможуть отримати знання з основ комунікативного менеджменту, ораторського мистецтва, тайм-менеджменту та інших дисциплін. Заняття будуть проходити у формі лекцій, тренінгів та семінарів. До їх проведення залучать провідних тренерів Харківської області, бізнесменів, а також відомих українських політиків, представників органів державної влади та місцевого самоврядування.

Особливістю нинішнього сезону проекту стане проведення літніх тренінгів у молодіжному таборі. Протягом декількох днів учасники «Школи лідерства голови ХОДА» працюватимуть у командах над вирішенням кейсів, спілкуватимуться зі спеціально запрошеними представниками бізнес-сектору та органів державної влади. Після закінчення навчання учасники отримають сертифікати. Ті учасники, які представлять і захистять свої проекти краще за інших, зможуть приєднатися до команди Харківської обласної державної адміністрації.

Більше фото