Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Підлиманській школі проведуть ремонт і утеплять фасад

У Підлиманській школі проведуть ремонт і утеплять фасад

На ці цілі з обласного бюджету виділено понад 1,3 млн грн.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час візиту до Борівського району. Він відзначив, що керівництво області та особисто голова облдержадміністрації Юлія Світлична приділяє особливу увагу розвитку освітньої сфери, в тому числі оновленню матеріально-технічної бази шкіл та приведенню до ладу будівель, у яких навчаються діти.

На місці він ознайомився з планами ремонту та реконструкції будівлі Підлиманської ЗОШ.

Як зазначив заступник голови Борівської районної державної адміністрації Сергій Шутько, в школі коштом місцевого бюджету вже замінено вікна, розробляється проектно-кошторисна документація для подальшого ремонту.

«Ми вже кілька років досить плідно співпрацюємо з іноземними донорами, зокрема - отримуємо міжнародну технічну допомогу від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, - сказав Сергій Шутько. - Так, отримали комп'ютерну техніку, меблі, готуємося до будівництва нового спортмайданчика. Але найголовніше зараз - ремонт приміщення. У майбутньому сподіваємося на допомогу GIZ у ремонті покрівлі».

Євгеній Шахненко ознайомився з планами щодо ремонту та розповів про додаткові можливості отримання фінансової допомоги, зокрема - за міжнародними програмами допомоги тимчасово переміщеним особам.

«У Боровій проживає значна кількість переселенців, діти із зони АТО навчаються в школах району. Вам буде доцільно брати участь у програмах Європейського інвестиційного банку та залучати кошти міжнародних донорів», - порадив заступник голови ХОДА.

Також у ході поїздки до Борівського району заступник керівника області оцінив обсяг робіт, які необхідно провести в будівлях Центрального будинку культури та районної лікарні. Ремонту потребують комунікації, фасади та вхідні групи будівель.

«Чому досі немає відповідної документації? - запитав представників РДА Євгеній Шахненко, оглянувши будівлі. - Терміново готуйте проекти, ми будемо закладати відповідні кошти в обласний бюджет».