Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна остаточно оформила своє розлучення з Росією. Президент

Україна остаточно оформила своє розлучення з Росією. Президент

В інтерв'ю телеканалу «1+1» Глава держави прокоментував рішення Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Петро Порошенко нагадав, що Україна дуже довго йшла до рішення про запровадження Європейським союзом безвізового режиму, виконавши 144 пункти Плану.

«Сьогодні Україна остаточно оформила своє розлучення з Російською імперією. Саме так, по-філософськи, ми маємо це сприймати. Це вихід з більше ніж 300-річної історії, яка почалася з Переяславської ради, і сьогодні Україна вертається додому», - зазначив Глава держави.

Президент додав, що Україна виборола чотири свободи – рух товарів, капіталів, послуг та людей.

«Ми маємо повернути українцям свою історію. Саме тому так важливо сьогоднішнє рішення, яке прийняв Європейський союз, і завершено довгий процес. Мова йде не тільки і не стільки про безвізовий перетин кордону, йдеться про повернення України до історичного місця в складі європейських країн», - сказав він.

Крім того, Петро Порошенко наголосив, що надання безвізового режиму є важливим для політики деокупації Криму та Донбасу, оскільки створює додаткову мотивацію повернутись для мешканців окупованих українських територій.