Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 1 травня збільшено розмір соціальної допомоги

З 1 травня збільшено розмір соціальної допомоги

Як пояснив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, це пов’язано зі збільшенням прожиткового мінімуму, який з початку місяця становить 1624 грн.

Зокрема, з травня збільшується допомога у зв’язку з вагітністю та пологами, допомога на дітей одиноким матерям, допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також зросла щомісячна грошова допомога особам, які проживають разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу.

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям надається у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення і становить: для працездатних осіб – 21 %, для дітей – 85%, для осіб, які втратили працездатність, та осіб з інвалідністю – 100% відповідного прожиткового мінімуму. При цьому розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям не може бути більший ніж 75% рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї.

Також збільшено розміри державної соціальної допомоги особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

З більш детальною інформацією щодо розмірів соціальних виплат можна ознайомитися тут.