Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер взяв участь в урочистостях з нагоди державного свята Республіки Польща

Марк Беккер взяв участь в урочистостях з нагоди державного свята Республіки Польща

Генеральне консульство Республіки Польща в Харкові провело урочистий прийом з нагоди польського національного свята Конституції Третього травня.

Свято присвячено річниці прийняття Конституції країни 1791 року.

Від імені керівника області Юлії Світличної перший заступник глави ХОДА Марк Беккер привітав усіх присутніх з річницею історичної події.

«Своїм демократичним шляхом розвитку Польща дає приклад багатьом країнам. Ми пишаємося тим, що у нас з республікою прекрасні відносини. Польща - перша країна, яка офіційно визнала незалежність України. Крім того, вже 25 років між нашими державами працюють дипломатичні місії. Завдяки єдності польського народу, завдяки його духу, силі волі, Польща пройшла велику трансформацію і перетворилася сьогодні в сильну європейську незалежну державу. Між Харківською областю і Польщею є свої відносини і вони досить близькі. Я глибоко переконаний, що вони будуть тільки посилюватися і розширюватися», - сказав Марк Беккер.

Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський подякував гостям свята за увагу до одного з важливих державних свят республіки, зазначивши, що Конституція Польщі вважається першою прийнятою в Європі і другою - у світі.

«В одному документі вона зібрала всі правила і обов'язки громадян, встановивши сучасні та стабільні основи держави, яка дбає про своїх громадян. Зміст Конституції вражає нас своєю зрілістю і мудрістю. Це голос народу», - сказав Януш Яблонський.

Він також зазначив, що Україна і Польща - це два дуже близьких народи, і Польща завжди підкреслює важливість контактів, які об'єднують поляків і українців.